Knallende Prinsenparty!

Afgelopen zaterdag heeft in ,’t Wapen van Wanroij’ de knallende prinsenparty het nieuwe carnavalsseizoen geopend! Wat was iedereen hier aan toe! De avond startte met het jeugdprinsenbal en werd vervolgd door het grote prinsenbal.

Vorst Tom opende na het jeugdprinsenbal onder muzikale begeleiding van de Roetetoeters het programma. Hierna volgde de bekendmaking van de nieuwe Superpad. Voor alles wat hij voor de Wanroijse gemeenschap heeft betekend is deze eer dit jaar aan Toon Meijer. Met recht werd hij in het zonnetje gezet voor ruim 45 jaar vrijwilligerswerk in Wanroij. Een kleine opsomming van wat hij allemaal doet en gedaan heeft:

 • Vrijwilliger kassa coladisco in ‘De Paddenstoel’;
 • Jeugdleider, -trainer, jeugdkampleider, voorzitter jeugdcommissie en secretaris W.V.V. Constantia;
 • Leider jeugdvereniging ‘De Wielewaaiers’;
 • Van 1995 tot heden bestuurslid van het Wanroijs Nieuws;
 • Van 2012 tot heden bestuurslid van TV ‘De Raam’, op dit moment voorzitter en secretaris.

Toon, van harte gefeliciteerd, je hebt het dik verdiend!

Superpad Toon Meijer.

Na de bekendmaking van de Superpad was het voor Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Prins Rob bracht zijn laatste prinselijke speech ten gehore en werd daarna door ‘De Blaupadden’ ontdaan van zijn prinselijke attributen.

Vervolgens maakten de eerste Padden DJ’s hun entree. DJ’s Raux en La Roue, oftewel Roos Toonen en Elke van de Wiel, brachten al snel sfeer in de zaal. En wat was het een mooie volle zaal. Iedereen had zin in een feestje en natuurlijk benieuwd naar de nieuwe Prins. Wie volgt Prins Rob op?

Rond de klok van 23.00 uur liep de spanning op. Het podium werd verbouwd en een nieuwe Prins én Prinses maakten zich op voor de onthulling. De gordijnen gingen open en ‘Wie is de Prins’ verscheen op het scherm. De spanning werd opgebouwd en de silhouetten van de nieuwe heersers werden zichtbaar. Na een ruim jaar mochten ze zich eindelijk kenbaar maken. Wat een opluchting was dit voor niemand minder dan: Prins Maurice d’n Urste (van der Zanden) en Prinses Moniek (Verstraaten)!

Gestoken in de prinselijke outfits nam Prins Maurice d’n Urste met zijn Prinses Moniek voor de eerste keer het woord. Ze waren nog niet compleet. Wie zou hun adjudant worden? De spanning werd wederom opgebouwd en uiteindelijk werd er niemand minder dan Adjudant Dennis (van Gemert) gepresenteerd.

Vervolgens kregen de drie hoogheden van voorzitter Hanneke van der Velden hun prinselijke onderscheidingen aangeboden. De mooie speech en onthulling van de Adjudant werden afgesloten met een proclamatie en natuurlijk met hun lijfspreuk:

Vastelaovend of carnaval,
Bij ons is het elke dag bal!

Prins Maurice d’n Urste en Prinses Moniek.
Adjudant Dennis.

Tot slot sloot Vorst Tom het officiële gedeelte af en stortten Prins Maurice, Prinses Moniek en Adjudant Dennis zich in het feestgedruis, want de volgende Padden DJ’s stonden klaar om er een mooi feestje van te maken. Niemand minder dan DJ 1000 Volt, Erwin Hendriks, en DJ’s Jernst en Terry, Eddy van de Steeg en Jeroen Hendriks, hebben het feest tot in de late uurtjes verzorgd!

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ wil graag ‘De Roetetoeters’, de DJ’s, ,‘t Wapen van Wanroij’ en alle andere vrijwilligers bedanken die deze mooie openingsavond hebben mogelijk gemaakt!

Uitleg aanwijzingen.

Natuurlijk konden de aanwijzingen van de afgelopen weken toegepast worden op meerdere kandidaten, maar in elk geval ook op Prins Maurice en Prinses Moniek:

 1. Ik ga zwemmen…
  … in Bacardi Lemon, het favoriete drankje van de Prinses.
 2. Pieper.
  Deze familie is eigenaar van de Boxmeerse Hema, de werkgever van de Prinses.
 3. Visaas.
  Een piertje, van Moffel en Piertje: Moffel is de bijnaam van de Prins.
 4. In ’t bronsgroen eikenhout.
  Dit is de eerste regel van het Limburgs volkslied. De prinses komt uit Horst.
 5. Het is een unicum.
  Verwijzing naar de Wanroijse tak van de volleybalvereniging waar de Prinses lid van is.
 6. Geel, groen, bruin, blauw, rood, oranje.
  Dit zijn de kleuren van M&M’s: Maurice & Moniek.
 7. Band.
  De aanvoerdersband, de prins is aanvoerder van ’t Vijft van Constantia. Maar natuurlijk ook betonband vanuit zijn werk..
 8. Naar beneden kijken.
  De letterlijke vertaling van Infrascoop, de werkgever van de Prins.
 9. Wat in het vat zit, verzuurt niet.
  Het Prinsenpaar stond vorig jaar al klaar om aan te treden.
 10. Twee in één.
  Sinds kort samenwonend, dus twee in 1 huis.
 11. Wie is de Prins?.
  Wie is de Mol? Oftewel Moffel.
Verslag Prinsenbal