Carnaval 2024 zit er weer op. En wat hebben we genoten!

Voor Prins Mark, Prinses Lidy, Adjudanten Ronnie en Boukje en de Jeugd Top 5 begon het allemaal al in november 2023. Wanroij leeft weken toe naar vijf dagen carnaval… Vrijdag 9 februari was het zover en wat is het weer voorbij gevlogen.

Basisschool ‘De Sprong’ stond vrijdagmorgen als eerste op de agenda. Prins Mark en zijn gevolg werden door alle Wanroijse en Landhorstse kinderen ontvangen om de carnaval gezamenlijk af te trappen. Ook Prinses Sharon en haar gevolg uit het Peelleuterrijk waren hierbij aanwezig. Na een feestelijke opening door de Top 5, prinsenparen en de Roetetoeters werd er gehost in de aula. In de middag stond de jeugdoptocht op de agenda. De jeugd trok om 14.00 uur door de straten van Wanroij om hun creaties te laten zien. Na afloop werd er nog een feestje gebouwd in ’t Wapen van Wanroij.

’s Avonds trokken de Padden naar ‘De Spurriebuuken’ in Oploo, voor de sleuteloverdracht. Tijdens deze goed verzorgde avond, waar alle gemeentelijke verenigingen van de voormalige gemeente Sint Anthonis zich presenteerden, kregen de prinsen en prinsessen een schilderopdracht. Prins Mark kreeg vervolgens van Wethouder Mark Janssen van Gaal de sleutel met een oorkonde in handen en mocht gaan regeren over het Paddenriek. Een zeer geslaagde en gezellige avond was het!

De volgende dag waren we als Padden uitgenodigd in Landhorst voor het Mega Carnaval Festival. Een gezellige middag met diverse bekende artiesten uit Landhorst en Wanroij, zoals de Top 5. Ook waren er kinderactiviteiten en niet te vergeten, het Brabants kampioenschap Rodeo-rijden!

Aan het einde van de middag bezochten Prins Mark, Prinses Lidy en Adudanten Ronnie en Boukje samen met de Roetetoeters, Vorst Tom en een afvaardiging van de Raad van 11 woongemeenschap ‘Bronlaak’. Jaarlijks vieren de Roetetoeters samen met de bewoners carnaval. Dankbaar om dit te mogen doen! Daarna heeft iedereen zich klaargemaakt voor het Openingsbal in café ‘De Batavier’. In een mooi en vol café werd de carnaval echt geopend door Prins Mark. Een beregezellige avond, dat doorging tot in de late uurtjes, met medewerking van ‘Duo Knotsgek’ en ‘Bennie Bekend’.

Op zondag stond de optocht op het programma. Vanaf 14.30 uur trok de bonte stoet weer door de straten van Wanroij met na afloop een mooi feest in ,’t Wapen van Wanroij’. Er werd flink gehost en natuurlijk werden ook de prijzen weer uitgereikt:

Paren/enkelingen en drietallen:

  1. P3          Pastoor 2.0
  2. P6          Pink Ladies
  3. P2          Verlichting brengen

Groepen:

  1. G7          T is bezopen
  2. G2          Af-was
  3. G4          Noar de Tap toe
  4. G3          HK is de klos

Wagens:

  1. W8         Mario en Luigi kasteel
  2. W1         Boeren willen wat Wilders
  3. W7         Boerenprotest

Dit jaar zijn er twee aanmoedingsprijzen uitgereikt, een mooi bedrag voor jeugdige groepen om te stimuleren dat er volgend jaar weer mee wordt gedaan aan de optocht. Dit jaar zijn deze prijzen gegaan naar de groepen ‘Barbie’ en ‘Boeren willen wat Wilders’.

Op maandag had het Prinsenpaar en de Jeugd Top 5 een druk programma. Om 11.30 uur werd het Prinsenpaar verwacht bij ‘De Koffiepot’ om daar even aan te schuiven. Daar hebben zij heerlijk geluncht! Vervolgens werd er om 12.11 uur gestart met het Peuter- en Kleuterbal wat om 14.11 uur overging in het Jeugdbal. Met Kids DJ Edwin werd er veel gedanst. Dansen met o.a. Just Dance dansjes en Tik Tok filmpjes. Een zeer geslaagd middagprogramma. Rond de klok van 4 hebben we een goede bodem gelegd bij ‘Het Raadhuis’ waarna de CarnaValSkiParty van ‘De Roetetoeters’ van start ging. Wederom een geweldige avond met veel Wanroijse topartiesten. Jeugdprins Elvin, Jeugdprinses Ise, Vorst Sem, Adjudante Nikée en Nar Sjoerd trapten af met hun optreden en ook Prins Mark, Prinses Lidy en Adjudanten Ronnie en Boukje traden op. ,’t Wapen van Wanroij’ stond weer bol van het volk wat er weer een fantastische carnavalsavond van maakte.

Op dinsdag stond de ouderencarnaval op het programma. Het programma begon om 14.11 uur in ,’t Atrium van de Lookant’. Daar werden de hoogheden samen met de Jeugd Top 5, de Raad en de Roetetoeters ontvangen om een mooie middag samen met de ouderen te hebben. Na een mooi woordje van Prins Mark en Jeugdprins Elvin samen met Jeugdprinses Ise werd er door de Roetetoeters een paar nummers gespeeld. De polonaise kon gelopen worden. Ook werd er gezongen door de Jeugd Top 5 en de Roetetoeters. Vervolgens stond de buut van Arend Jan van Epscheuten, alias Arie, oftewel Sjef Diebels, op het programma. De lachspieren konden we goed gebruiken! Tot slot werden de mooist verklede ouderen door de Prinsenparen in het zonnetje gezet.

Na afloop was het tijd om direct naar ‘De Batavier’ te gaan naar het Batablagenbal. Een gezellige kindermiddag voor alle leeftijden welke om 19.11 uur overging in het Afzakkertjesbal. Na nog een paar uurtjes feest als Prins en Prinses, was het om 23.11 uur dan echt tijd om af te treden voor Prins Mark en Prinses Lidy. Ook Jeugdprins Elvin was hier nog bij. Na het aftreden werd er nog een paar uur goed doorgefeest voordat carnaval 2024 dan toch echt ten einde kwam.

Ben je nieuwsgierig naar de officiële foto’s van die gemaakt zijn gedurende het carnavalsseizoen? Kijk dan op de website www.paddenriek.nl waar je alle foto’s terug kunt zien en het weer kunt herbeleven.

Wij hebben een geweldige carnaval gehad en wij hopen jij ook! Wij willen alle Padden, Paddinnen en andere aanwezigen bedanken voor de geweldige carnaval, mede namens Prins Mark, Prinses Lidy, Adjudanten Ronnie en Boukje en de Top 5. Carnaval vieren we met jong en oud!

Verder willen wij iedereen bedanken die dit mede mogelijk heeft gemaakt, o.a. ‘De Roetetoeters’ voor de vele muzikale noten en ‘Café De Batavier’ voor de organisatie samen met de Carnavalsvereniging.

Alaaf!

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’

Verslag Carnaval 2024: TERUGBLIK OP EEN GEWELDIGE CARNAVAL IN ‘HET PADDENRIEK’