Beste Padden en Paddinnen, Jeugdpadden en Jeugdpaddinnen,

Afgelopen zaterdag heeft in ,’t Wapen van Wanroij’ eindelijk weer het Prinsenbal plaatsgevonden. De avond werd geopend met het jeugdprinsenbal. Hierbij waren, naast vele ouders en andere familieleden, ook de jeugdraad van de Klotstekers uit Wilbertoord  en de prinses en narrin van de Peelleuters uit Landhorst met hun gevolg aanwezig om er een geweldig leuke avond van te maken. De zaal maakte zich klaar voor de bekendmaking van de nieuwe jeugdheersers. Wie zouden er dit jaar voorop gaan in de polonaise?

Maar eerst  het aftreden van de jeugdraad, zij werden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar en hebben (inmiddels ex-) Prins Vince, Prinses Marloes, Adjudante Linn en Nar Loek voor de laatste keer in deze functie een woordje aan het publiek gericht. Samen met de jeugdraad op het podium nog een keer van Links, Rechts, Voor en Achteren waarna de gordijnen dicht gingen.

De zaal werd donker en het gordijn ging open en daar stonden 2 bijna buitenaardse wezens, in glow in the dark, te dansen. De lampen gingen aan na een flinke knal en daar stonden ze dan: Prins Jordy d’n Urste en Prinses Anouk de nieuwe jeugdheersers van het Paddenriek!

Jeugdpdrins Jordy (Schalks) en Jeugdprinses Anouk (van Dijk) kondigde direct Vorst Ashkan (Ghazi), Adjudante Eefke (Hendriks) en Nar Brent (van Berlicum) aan.

Prins Jordy d’n Urste en Prinses Anouk.
Vorst Ashkan, Adjudante Eefke en Nar Brent.

Prins Jordy en Prinses Anouk kregen de scepter, steek en capes aangereikt door ex-prins Vince en ex-prinses Marloes. Na ontvangst van de onderscheidingen zijn ze nu dan echt de heersers van de jeugdcarnaval samen met hun 18 koppige jeugdraad!

Het was een geweldige start van het jeugdcarnavalsseizoen dat we onder leiding van Prins Jordy en Prinses Anouk gaan vieren met hun lijfspreuk:

Voetbal is top,
Mar met carnaval gaan wij voorop!

Natuurlijk is ook iedereen nieuwsgierig naar de uitleg van de aanwijzingen:

 1. Houdt ze tegen.
  Anouk is keeper en Jordy is verdediger.
 2. Het is een handvol.
  Komen allebei uit een gezin van 5.
 3. Er is sprake van blauw bloed.
  Anouk is de dochter van prins Roy en prinses Annemiek.
  Jordy is het broertje van jeugdprinses Jessie.
 4. Ze zien allebei tegelijk het licht.
  Hebben allebei het zicht op de lampen van het voetbalveld.
 5. Met de paplepel in gegoten.
  Vieren beiden al van kleins af aan carnaval.
 6. Ze hebben iets met dieren.
  Jordy heeft een hond en Anouk heeft kippen en konijn.
Verslag Jeugdprinsenbal