Na maanden van voorbereiding door artiesten met hulp van vrijwilligers en commissieleden, zitten de pronkzittingen er al weer op! De tijd is voorbij gevlogen. Wat begon met een mooie kaartverkoop bij ‘Café De Batavier’, eindigde met drie prachtige pronkzittingsavonden. Natuurlijk werd de avond geopend door onze Vorst Tom met daarbij een woordje van Prins Mark d’n Twedde met zijn Prinses Lidy en Adjudanten Ronnie en Boukje. Iedereen nam plaats op zijn plek en de avond kon beginnen. Dit natuurlijk niet zonder onze presentator Bram Lelivelt.

De avond werd weer ouderwets geopend door de dansmariekes, de Peelpadjes. Wat hebben ze hard geoefend en een mooie dans neergezet. Trots dat er weer dansmariekes zijn! Vervolgens was het tijd voor het eerste optreden. De aftrap was aan ‘De Geslaagde Mannen’. Tiny, Thijs en Natasja hebben een mooi stuk neergezet vanuit hun etablissement.

De zaal werd lekker opgewarmd en konden na het stuk genieten van een muzikaal optreden, een echte verrassing voor het prinsenpaar. Lieke Meijer warmde de zaal verder op met een zelfgeschreven tekst voor het prinsenpaar op het nummer ‘Pianoman’.

Vlak voor de pauze werd het podium omgetoverd tot een ware kantine. Na een succesvolle kantine vorig jaar met ‘hun’ Prins Moffel, oftewel Maurice, waren ze enthousiast om nogmaals mee te doen maar dit keer mét Maurice. Ze namen Wanroij nog verder mee in hun belevingen vanuit ’t Vijft.

De lachspieren mochten even tot rust komen met de pauze. Tijd om het podium om te bouwen, want dat was wel nodig. Natuurlijk mocht de vriendengroep van het prinsenpaar niet ontbreken. Of zoals zij zeggen: ‘De échte vrienden van de prins’. Zij namen Wanroij mee naar een “Arts”. De zaal was meteen weer helemaal opgewarmd.

Er moest weer even wat afgebouwd worden en vervolgens stond de eerste buut op het programma. Arend Jan van Epscheuten, alias Arie, oftewel Sjef Diebels, nam als echte tonprater plaats achter de ton. Een debuut voor hem in de ton. De lachspieren konden we goed gebruiken, dit smaakt naar meer volgens de zaal.

Van een prachtige buut naar een magisch stuk vol verrassingen. Luchtig, maar er werd volop gelachen om de vriendengroep. Vorig jaar zaten we in de Bioscoop, dit jaar toverden ze zichzelf van de Magic 6 naar de Magic 7. Ontzettend mooi en zeker heel knap om een stuk neer te zetten zonder tekst waarbij de hele zaal moet lachen.

En dan… de avond moest nog afgesloten worden en dit keer door niemand minder dan Sjaak, oftewel Kampsjaak. Sjaak handelde in ijzer, maar hoort in zijn werk ook veel over mensen in Wanroij. Een buut vol dorpspolitiek door Jur Jakobs. Hij wist iedereen weer tot de laatste minuut getriggerd te houden.

Bram heeft de avond geweldig aan elkaar gepraat en dit afgesloten met een mooie finale. Met als verrassing aan het einde nog een optreden van Lieke Meijer. Samen met alle artiesten, vrijwilligers, het prinsenpaar en de raad van elf werd er op het podium afgesloten met Gimme Gimme . En wat denkt u van alle vrijwilligers, zoals licht & geluid, video, de dames van de grime, de toneelmeesters die het podium elke keer weer prepareerde voor het volgende optreden en ga zo maar door. Als commissie willen wij nogmaals ‘Het Wapen van Wanroij’ bedanken voor een natje en een droogje, ‘De Roetetoeters’ voor de muzikale begeleiding, de artiesten voor de geweldige optredens en de gezelligheid, alle vrijwilligers en natuurlijk u als bezoeker van de pronkzittingen. Zonder u hadden we dit geen drie keer kunnen organiseren en niet zo’n geweldig mooie avonden gehad. Wij hopen u volgend jaar dan ook weer te mogen verwelkomen!

Alaaf!
Namens de pronkzittingscommissie

Verslag pronkzittingen in ‘Het Paddenriek’ Wanroij