Helaas gaat het jaar 2021 de boeken in als het jaar zonder carnaval. Alle Padden en Paddinnen kijken nu al uit naar komend carnavalsseizoen om weer polonaise te kunnen lopen en samen te kunnen zijn! Toch konden we deze dagen niet zomaar voorbij laten gaan. Ondanks alle beperkingen hebben we dan ook getracht enkele carnavaleske activiteiten neer te zetten voor het hele Paddenriek.

Al snel kwam het idee vanuit de Blaupadden om dit jaar een ‘Blaupadden Editie’ uit te brengen van het ‘Paddenkrentje’. Diverse oud-prinsen blikken met foto’s en tekst terug op hun carnavalsjaar. Het is een ontzettend mooie greep geworden uit ‘die goeie auwe mojje jaore’ in het Paddenriek. Blaupadden bedankt om zo toch het carnavalsgevoel bij de mensen thuis te brengen!

De krant is bezorgd samen met het Wanroijs Nieuws en kon afgehaald worden bij Jan Linders. Mocht u nog een extra bewaarexemplaar willen ontvangen? Stuur dan een mail naar: krant@paddenriek.nl (zolang de voorraad strekt).

Naast het idee van de Blaupadden werd er ook al snel een idee geopperd voor een online quiz. Een online quiz door ‘De Quizmeester’ met als presentator niemand minder dan onze eigen Vorst Tom. Het werd de ‘Grote Paddenriek Carnataine Bingoquiz’ en de PR kon van start. Helaas is het door de avondklok verzet moeten worden naar carnavalszondag, maar was dat achteraf erg? Als we de Padden en Paddinnen horen, was dat een prima dag! Op carnavalszaterdag kon iedereen op tijd en coronaproof zijn of haar bingokaarten op komen halen bij café ‘De Batavier’. De captains van maar liefst 84 teams met in totaal ruim 300 deelnemers waren van de partij!

Carnaval vier je op een goede bodem, ook al is het maar een online quiz thuis vanuit je eigen Paddenstoel. Alle Padden en Paddinnen konden dan ook bij restaurant ,’t Raadhuis’ een heerlijke kop snert bestellen met roggebrood en spek. Dit werd op carnavalszondag door onder meer Prins Rob, Prinses Janne en Adjudant Jesse bezorgd. Ex-Prins Frans heeft met zijn keukenbrigade ruim 50 liter snert gemaakt waar we heerlijk van hebben gesmuld.

Inmiddels waren alle voorbereidingen getroffen en iets na 14.00 uur werd de livestream getest, alles leek te werken. Om 14.30 uur ging de ‘Carnataine Bingoquiz’ van start. Een bijna drie uur durende quiz over heden en verleden in het Paddenriek en daaropvolgend een muziekbingo met carnavalskrakers voor de snelle luisteraars.

Door de deelnemende teams werd er hard nagedacht over onder meer oude boerenbruidsparen, jeugdprinsen, pronkzittingsartiesten en andere carnavalsvierders. En natuurlijk genoten van de oude foto’s van filmbeelden. Maar er werd vooral ook flink gestreden om de mooie prijzenpot met als hoofdprijs een echte ‘cup met grote oren’!

Na drie quizrondes was het tijd voor de muziekbingo. Een eerste bingo was voor rij één, twee of vier, de tweede bingo voor een kruis, L-vorm of een plusteken en de derde bingo voor een volle kaart. Bij ‘kien’ werd er live gebeld naar de studio in de vorstelijke residentie aan de Schoolstraat.

De prijzen voor de bingo gingen naar de volgende personen:

  1. Renee Hendriks – waardebon slagerij Dick Derks t.w.v. €30,-
  2. Lynn Martens – waardebon Gebr. Van Driel t.w.v. €40,-
  3. Tiny Noij – waardebon Boertel Lamperse Hei t.w.v. € 50,-

Tijdens de bingo werd op afstand de quiz snel nagekeken, waardoor we direct door konden naar de uitslag. We hadden een shoot-out vraag voor plek 11 en plek 2 & 3. Uiteindelijk bleken de volgende Padden en Paddinnen dé kenners van carnaval in het Paddenriek:

  1. Team ‘De Toodoo’s – dé bokaal en een waardebon van Thijs Hendriks Tweewielers t.w.v. € 50,-
  2. Team ‘Beter Weren’ – waardebon bakkerij Maassen t.w.v. € 40,-
  3. Team ‘De Beste’ – waardebon ‘Het Boerenwinkeltje’ t.w.v. € 30,-

Voor de elfde plaats was er een bijzondere prijs:

11. Team ‘De Slimste Bladluuzen’ – bakplaat geschonken door café ‘De Batavier’

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Prins Rob en Prinses Janne overhandigen de 1e prijs van de quiz aan Theo en Triny Toonen van ‘De Toodoo’s’

Voorafgaand aan de ‘carnavalsdagen’ zijn er nog Jeugdpadden en Jeugdpaddinnen geweest die meegedaan hebben aan de #Krijtjewijk actie. Helaas door het winterse weer vielen er wat krijtdagen weg, maar er zijn een aantal hele leuke krijttekeningen uit gekomen. Deze kinderen zijn door de Jeugdcommissie verrast met een grote zak snoep. Dank jullie wel voor de tekeningen!

Carnaval 2020-2021 laten we hiermee achter ons en hopelijk hebben we komend seizoen weer een normaal carnavalsseizoen in het vooruitzicht. We hopen dat iedereen toch genoten heeft van de paar activiteiten die georganiseerd zijn. Blijf gezond en op naar een prachtig carnavalsseizoen 2021-2022!

Alaaf!

‘Carnaval’ 2021