Beste Padden en Paddinnen, 

Carnaval 2020-2021 is helemaal anders dan we hadden verwacht en gehoopt. Geen nieuwe (jeugd)prins en (jeugd)prinses, geen receptie, pronkzittingen of kilometers polonaise tijdens de CarnaValSkiParty. Enorm jammer, maar het is helaas niet anders. 

Carnaval willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom zijn er diverse corona-proof activiteiten opgezet om tóch op enigerlei wijze met elkaar carnavalesk verbonden te zijn. 

De vlag uit! 

Om toch wat leven in het Paddenriek te brengen willen we eenieder uitnodigen om de komende dagen het huis te versieren. En natuurlijk hangen we hierbij de vlag van ‘Het Paddenriek’ uit! Heb je nog geen vlag? Stuur dan een mailtje naar vlag@paddenriek.nl en bestel de vlag voor slechts € 17,50 per stuk. 

Paddenkrentje 

‘De Blaupadden’ hebben het initiatief genomen om een carnavalskrant uit te brengen met terugblikken naar carnavalsjaren uit het verleden. Het 61e ‘Paddenkrentje’ vind je deze week bij het Wanroijs Nieuws. Kijk vanuit je luie (Padden)stoel terug naar ‘die goeie auwe mojje joare’, ervan uitgaande dat we er samen volgend jaar weer net zo’n mooi carnavalsjaar van kunnen gaan maken! Ben je geen abonnee van het Wanroijs Nieuws, neem het ‘Paddenkrentje’ dan zolang de voorraad strekt mee bij supermarkt Jan Linders. 

Snertactie 

Wil je toch een beetje het carnavalsgevoel met een goede bord erwtensoep? Dan kan dat! In samenwerking met restaurant ,’t Raadhuis’ organiseert carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ een snertactie op zondag 14 februari. Ex-Prins Frans d’n Twedde heeft een hele mooie aanbieding gemaakt voor snert met roggebrood en spek die we graag bij u thuisbezorgen. Prinselijk thuisbezorgen zelfs, want niemand minder dan Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne zullen de bestellingen af komen leveren! 

Het volgende kunt u bestellen wat dan carnavalszondag 14 februari aan het begin van de middag (voorafgaand aan de quiz) warm zal worden bezorgd: 

  • Portie snert à € 2,75 
  • Portie snert met roggebrood en spek à € 3,50 

Bestellen kan tot uiterlijk 12 februari op de volgende manier: 

  • Via de webshop van ,’t Raadhuis’: www.e-food.nl/wanroij/t-raadhuis-wanroij/restaurant/carnaval-actie-14-02 (online betalen); 
  • Middels een enveloppe met daarin het contante bedrag bij Maikel Derks, Egstraat 3. 

Carnataine Bingoquiz 

Meer dan 80 teams hebben zich opgegeven voor de ‘Grote Paddenriek Carnataine Bingoquiz’! Met een live online stream gaan we er komende zondag toch een echte Paddenriek carnavalsmiddag van maken. Vorst Tom zal de deelnemers een afwisselende quiz en muziekbingo presenteren met natuurlijk kans op mooie prijzen! 

#Krijtjewijk voor de Paddenjeugd 

Door ‘De Klotstèkers’ uit Wilbertoord zijn alle Padjes en Paddinnetjes uitgenodigd een mooie stoeptekening te maken in het kader van #Krijtjewijk. Helaas heeft het winterweer de afgelopen dagen wat roet in het eten gegooid. We hopen dat we de komende dagen nog de kans krijgen om mooie tekeningen te maken in ons prachtige Paddenriek! Er zijn mooie prijzen te winnen en we zijn uiteraard heel benieuwd naar alle mooie creaties. Stuur je foto met vermelding van naam (en evt. klas) en adres naar jeugd@paddenriek.nl, zodat we ze op de site www.krijtjewijk.nl/wanroij kunnen publiceren. Plaats je jouw foto’s op social media? Gebruik dan naast de hashtag #krijtjewijk ook #paddenriek zodat iedereen in Wanroij jouw mooie tekening kan zien! 

Als C.V. ‘Het Paddenriek’ willen we met deze activiteiten het carnavalsgevoel ook dit jaar levend houden. Met een nieuwe lijfspreuk van Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne wensen we jullie allen dan ook fijne dagen:  

Blief gezond, hou ’n bietje afstand en ziet lief vur mekoarweg met Corona, op noar volgend joar! 

Alaaf! 

Activiteiten Carnavalsdagen in ’t Paddenriek!