Padden en Padinnen,

Carnaval 2023 zit er weer op. Eindelijk kon het weer! Na enkele jaren geen volwaardig carnavalsseizoen, stonden we allemaal te trappelen… En wat hebben we genoten! Voor Prins Maurice, Prinses Moniek, Adjudant Dennis en de Jeugd Top 5 begon het allemaal al in november 2022 (en voor het prinsenpaar eigenlijk al in 2021…). Wanroij leeft weken toe naar vijf dagen carnaval… Vrijdag 17 februari was het zover en wat is het weer voorbij gevlogen.

Basisschool ‘De Sprong’ stond vrijdagmorgen als eerste op de agenda. Prins Maurice en zijn gevolg werden door alle Wanroijse en Landhorstse kinderen ontvangen om de carnaval gezamenlijk af te trappen. Ook Prins Reno en Prinses Brigitte met hun gevolg uit het Peelleuterrijk waren hierbij aanwezig. Na een feestelijke opening door de Top 5, prinsenparen en de Roetetoeters werd er in klassengroepen gehost in de aula. In de middag stond de jeugdoptocht op de agenda. De jeugd trok om 14.00 uur door de straten van Wanroij om hun creaties te laten zien. Na afloop werd er nog even gehost op het Kerkplein waarna iedereen lekker naar huis is gegaan.

’s Avonds trokken de Padden naar D’n Uutlaot in ‘Het Zeikmeikenrijk’, Sint Anthonis, voor de sleuteloverdracht. Tijdens deze goed verzorgde avond, waar alle gemeentelijke verenigingen, van de voormalige gemeente Sint Anthonis, zich presenteerden, hadden de prinsen en prinsessen een zangopdracht meegekregen. Op het nummer ‘Speedy’ zong ons prinsenpaar mee met een zelf geschreven tekst. Prins Maurice kreeg vervolgens van Wethouder Mark Janssen van Gaal de sleutel met een oorkonde in handen en mocht gaan regeren over het Paddenriek. Een zeer geslaagde en gezellige avond was het!

De volgende dag waren we als Padden uitgenodigd in Landhorst, dit keer voor de Mega Carnaval Festival. Een nieuw concept na enkele jaren naar de succesvolle zeepkistenrace te zijn geweest. Een gezellige middag met muziek verzorgd door de DJ en diverse artiesten uit Landhorst en Wanroij, zoals de Top 5. Binnen was er een Silent Disco voor de jeugd en diverse kinderactiviteiten.

Aan het einde van de middag bezochten Prins Maurice, Prinses Moniek en Adjudant Dennis samen met de Roetetoeters, Vorst Tom en een afvaardiging van de Raad van 11 woongemeenschap ‘Bronlaak’. Jaarlijks vieren de Roetetoeters samen met de bewoners carnaval. Dankbaar om dit te mogen doen! Een mooie lichtjesoptocht en een paar polonaises verder is iedereen naar huis gegaan om zich klaar te maken voor het Openingsbal in café ‘De Batavier’. In een mooi en vol café werd de carnaval echt geopend door Prins Maurice. Een beregezellige avond, dat doorging tot in de late uurtjes, met medewerking van ‘De Tappers’ en ‘Peter Selie’.

Op zondag stond de optocht op het programma. De weersvoorspellingen gingen een beetje op en af, maar uiteindelijk hebben we het bijna helemaal droog gehouden. Vanaf 14.30 uur trok de bonte stoet weer door de straten van Wanroij met na afloop een mooi feest in ,’t Wapen van Wanroij’. Er werd flink gehost en natuurlijk werden ook de prijzen weer uitgereikt:

Paren/enkelingen en drietallen:

  1. P11       Aandachttrekker (L)
  2. P7          Gas ‘ree’ te duur (W)
  3. P1          Halfzusters (L)

Groepen:

  1. G5         Disco (L)
  2. G7         We zien goed aangekomen (W)
  3. G4         Padvinders (W)
  4. G2          Wej zien de route kwiet (W)

Wagens:

  1. W8        Al het goeie komt van Wanroijse koeie (W)
  2. W6        Kleur en Tied Zat (W)
  3. W2        Hippie Gabbers (W)

Ook dit jaar werd er weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt, een mooi bedrag voor een jeugdige groep om te stimuleren dat er volgend jaar weer een mooie wagen gebouwd wordt. Dit jaar is deze prijs gegaan naar de groep ‘De Bende van Ellende’ met als onderwerp: ‘Al het goeie komt van Wanroijse koeie’.

Op maandag had het Prinsenpaar met de Jeugd Top 5 een druk programma. Om 12.11 uur werd er gestart met het Peuter- en Kleuterbal wat om 14.11 uur overging in het Jeugdbal. Met Kids DJ Edwin werd er veel gedanst. Dansen met o.a. Just Dance dansjes en Tik Tok filmpjes. Om 15.00 uur maakte de Prins een kleine opwachting bij ‘De Koffiepot’ om daar ook even aan te schuiven. Een zeer geslaagd middagprogramma. Rond de klok van 4 hebben we een goede bodem gelegd bij ‘Het Raadhuis’ waarna de CarnaValSkiParty van ‘De Roetetoeters’ van start ging. Wederom een geweldige avond met een keur aan Wanroijse topartiesten. Jeugdprins Jordy, Jeugdprinses Anouk, Vorst Ashkan, Adjudante Eefke en Nar Brent trapten af met hun optreden en ook Prins Maurice en Prinses Moniek vertolkte samen met Adjudant Dennis hun nummer van de sleuteloverdracht op het podium. ,’t Wapen van Wanroij’ stond weer bol van het volk wat er weer een fantastische carnavalsavond van maakte.

Wat normaal een relatief korte nacht is, omdat we op dinsdagochtend ouderencarnaval vieren, was nu een iets langere nacht. Het programma begon namelijk pas om 14.11 uur in ,’t Atrium van de Lookant’. Daar werden de hoogheden samen met de Jeugd Top 5, de Raad en, dit jaar ook, de Roetetoeters ontvangen om een mooie middag samen met de ouderen te hebben. Na een mooi woordje van Prins Maurice en Jeugdprins Jordy samen met Jeugdprinses Anouk werd er door de Roetetoeters een paar nummers gespeelt. De polonaise kon gelopen worden. De uitslag van de heuze kleurwedstrijd werd bepaald door het jeugdprinsenpaar en ook werden de mooist verklede ouderen in het zonnetje gezet. Er werd gezongen door de Jeugd Top 5, het grote prinsenpaar en uiteindelijk ook door de Roetetoeters. En niet te vergeten: de buut van Gerrie de Jager, Tom Geurts, werd nogmaals vertoont.

Na afloop was het tijd om direct naar ‘De Batavier’ te gaan naar het Batablagenbal. Een gezellige kindermiddag voor alle leeftijden welke om 19.11 uur overging in het Afzakkertjesbal. Na nog een paar uurtjes feest als Prins en Prinses, was het om 23.11 uur dan echt tijd om af te treden voor Prins Maurice en Prinses Moniek. Na het aftreden werd er nog een paar uur goed doorgefeest voordat carnaval 2023 dan toch echt ten einde kwam.

Ben je nieuwsgierig naar de officiële foto’s van die gemaakt zijn gedurende het carnavalsseizoen? Kijk dan op de website www.paddenriek.nl waar je alle foto’s terug kunt zien en het weer kunt herbeleven.

Wij hebben een geweldige carnaval gehad en wij hopen jij ook! Wij willen alle Padden, Paddinnen en andere aanwezigen bedanken voor de geweldige carnaval, mede namens Prins Maurice, Prinses Moniek, Adjudant Dennis en de Top 5. Carnaval vieren we met jong en oud!

Verder willen wij iedereen bedanken die dit mede mogelijk heeft gemaakt, o.a. ‘De Roetetoeters’ voor de vele muzikale noten en ‘Café De Batavier’ voor de organisatie samen met de Carnavalsvereniging.

Alaaf!

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’

Verslag Carnaval 2023: Terugblik op een geweldige carnaval in ‘Het Paddenriek’