Padden en Paddinnen,

Na maanden van energie door vrijwilligers, artiesten en de commissie zitten de pronkzittingen er alweer op. Wat begon met een geweldige verkoop, eindigde met drie op nagenoeg uitverkochte avonden. Natuurlijk werd de avond geopend door onze Vorst Tom met daarbij een woordje van Prins Rob met zijn Prinses Janne en Adjudant Jesse. Iedereen nam plaats op zijn plek en de avond kon beginnen. Dit natuurlijk niet zonder onze presentator Hans Claassen die als Harry Hoogvlieger de avond aan elkaar knoopte. Wanroij was als passagier van een vlucht aanwezig bij de pronkzitting. Petje af voor Hans!

Jump Squad

De avond werd geopend door Jump Squad, onze groep 8 dansgroep. Wat hebben ze hard geoefend en een mooie dans neergezet. Vervolgens was het tijd voor het eerste optreden. De aftrap was aan ‘Ullie eige tokkie’s’. De familie van de prins en prinses hebben een mooi stuk neergezet waarbij Wanroij een goed beeld kreeg van Rob & Janne.

Ullie eige tokkie’s

De zaal werd lekker opgewarmd en konden na het stuk genieten van een gardedans door Schup & Schoefel. De dansgarde uit St. Hubert kwam graag hun dans aan alle Padden en Paddinnen laten zien. Vlak voor de pauze was het de beurt aan onze ‘Atje’. Atje voor de sfeer… Met zijn buut blies Jur dit jaar de hele zaal weer omver. Met dit keer een lekker pilsje na afloop! Onder begeleiding van de Roetetoeters was zijn buut ‘Atje’ helemaal compleet.

Atje

De lachspieren mochten even tot rust komen met de pauze. Tijd om het podium om te bouwen, want dat was wel nodig. We kennen de Twist Off inmiddels en ze hadden weer flink uitgepakt. Dit keer namen ze Wanroij een dagje mee naar de camping. En wat waren de grappen weer herkenbaar voor veel mensen. Helaas kwam er met dit stuk voorlopig een einde aan de deelname van vriendengroep Twist Off. Na vijf jaar vol enthousiasme houdt het voor nu op. Wie weet tot een volgende keer, want dat hopen we stiekem natuurlijk allemaal.

Twist Off op de camping

Nadat de familie meegedaan heeft, was het nu tijd voor de vriendinnen van Janne. De Chicken Chicks zijn het archief ingedoken voor leuke foto’s en filmpjes van Prinses Janne. Wat een zangtalent heeft onze prinses. Toen kwamen de Chicken Chicks zelf in actie… met blacklight hadden ze een leuke dans in elkaar gezet. Petje af voor de choreografie!

Chicken Chicks

Het danstalent bleef maar door gaan. Daarom werd er een heuse talentenjacht georganiseerd door ‘So you think you can dance’. De woordspelingen vlogen je om de oren en de zaal heeft een half uur in een deuk gelegen. Van buikdansen tot de klompendans en alles wat er tussenpast kwam voorbij. Helaas was de jury onvoldoende overtuigd van al het talent…

So you think you can dance

En dan… de avond moest nog afgesloten worden en dit keer door niemand minder dan de vrienden van de prins. Wat geweldig dat ze de koppen bij elkaar gestoken hebben. En hoe… met een geweldige opkomst en een prachtig stuk hebben ze Wanroij verbaasd. Ze namen de zaal mee in de voorbereidingen voor hun pronkzittingsstuk. Niet alleen Prins Rob & Prinses Janne kwamen aan de beurt, maar ook typische Wanroijse dingen die gebeuren tijdens een pronkzitting. Ze hadden de zaal tot het einde aan hun lippen hangen. En ze sloten ook nog eens af met een heuse carnavalskraker.

Vrienden van de prins

Hans heeft de avond geweldig aan elkaar gepraat en dit afgesloten met een mooie finale. En wat denkt u van alle vrijwilligers, zoals licht & geluid, video, de dames van de grime, de toneelmeesters die het podium elke keer weer prepareerde voor het volgende optreden en ga zo maar door. Als commissie willen wij nogmaals ‘Het Wapen van Wanroij’ bedanken voor een natje en een droogje, ‘De Roetetoeters’ voor de muzikale begeleiding, de artiesten voor de geweldige optredens en de gezelligheid, alle vrijwilligers en natuurlijk u als bezoeker van de pronkzittingen. Zonder u hadden we de zaal niet drie keer vol gehad en niet zo’n geweldig mooie avonden gehad. Wij hopen u volgend jaar dan ook weer te mogen verwelkomen!

Alaaf!

Namens de pronkzittingscommissie

Verslag pronkzittingen