Op 26 januari stroomde ’t Wapen van Wanroij weer vol met mensen, groot en klein, voor de jaarlijkse jeugdpronkzitting van carnavalsverenigingen ‘Het Paddenriek’ en ‘De Peelleuters’. Bij binnenkomst mocht iedereen over de rode loper en werd er door onze foute fotografen een mooie foto gemaakt. Deze meiden hebben er de rest van de middag voor gezorgd dat alle artiesten van en naar het podium werden begeleid.

De jeugdpronkzitting werd geopend. In blacklight deden twee jongedames een paar leuke dansjes om vervolgens als presentatrices van de middag tevoorschijn te komen. In een mooie gele outfit hebben deze twee meiden zonder enige spanning en met heel veel plezier de hele middag aan elkaar gepraat.

Het publiek werd door Thea, Toos en Truus bijgepraat over de laatste roddels van de basisschool en er werd meteen volop gelachen in de zaal. Ook daarna konden de lachspieren goed getraind worden. Vorig jaar was er een optreden van de moppentrommel, maar nu verschenen er echte moppentoppers op het podium. Nar Teun werd in het zonnetje gezet door zijn 2 beste vrienden. Mooi om te zien dat er op zo’n jonge leeftijd al zoveel beeldmateriaal is vastgelegd. De Top5 van ‘Het Paddenriek’ had een mooie dans in elkaar gezet, de hele jeugdraad ging mee van Links naar Rechts.

Na de pauze verschenen er een aantal rare figuren op het podium, die ook nog eens goed konden dansen. Het bleken de voeten van de jongens van Groep 6 te zijn.  Ook de jongens en meiden van Groep 7 hadden een mooi stukje in elkaar gezet. Of waren het nou toch alleen de jongens? Badr en Rico kwamen even langs om te laten zien dat ze het boksen nog niet verleerd zijn en er blijken in Wanroij ook echte hangjongeren te zijn. Tussendoor waren er mooie optredens van de verschillende streetdance-groepen en ook de dansgroep van de Padden en de Peelleuters liet haar mooie dans zien. Dat Jump Squad al vaker had opgetreden was goed te zien.

Het was een geweldige middag en het is maar weer eens duidelijk geworden dat Landhorst en Wanroij over veel jeugdig talent beschikt. Dat belooft nog wat voor de ‘grote’ pronkzittingen over een paar jaar! Foto’s zijn te zien op www.paddenriek.nl.

We bedanken iedereen die ervoor heeft gezorgd dat deze middag geslaagd is. Alaaf!

Verslag Jeugdpronkzitting