Afgelopen zaterdag heeft in ,’t Wapen van Wanroij’ het 60ste Prinsenbal plaatsgevonden. Met deze feestelijke activiteit is het carnavalsseizoen geopend!

De avond begon met het jeugdprinsenbal. Hierbij waren, naast vele ouders en andere familieleden, ook de jeugdraad van de Klotstekers uit Wilbertoord aanwezig om er een geweldig leuke avond van te maken. De avond ging van start met het aftreden van de jeugdraad, zij werden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar en hebben (inmiddels ex-) Prins Thijs, Prinses Jessie, Vorst Sepp, Adjudante Evi en Narrin Lara voor de laatste keer in deze functie een woordje aan het publiek gericht.

Nadat de DJ een paar echte carnavalskrakers had gedraaid was het tijd om de nieuwe Top 5 bekend  te maken. Wie o wie zouden er dit jaar voorop gaan in de polonaise?

Het gordijn ging open en daar stonden 2 prachtige melkbussen, de muziek ging van start en op een mooie compilatie van verschillende muziekstukken was het op 4, 3, 2, 1 dat de melkbussen open gingen… En daar stonden ze dan: Prins Mark d’n urste en Prinses Elke de nieuwe heersers van het jeugdpaddenriek!

Prins Mark (Verhoeven) en Prinses Elke (van de Kolk) kondigde direct Vorst Jayden (Wagelmans), Adjudante Lonne (Derks) en Nar Teun (van de Cruijs) aan.

Prins Mark d’n Urste en Prinses Elke.
Vorst Jayden, Adjudante Lonne en Nar Teun.

Prins Mark ontving van Prins Bob de scepter & steek en Prinses Elke ontving van Prinses Yvonne de diadeem. Na ontvangst van de onderscheidingen zijn ze nu dan echt de heersers van de jeugdcarnaval!

Vorst Jayden, Adjudante Lonne en Nar Teun ontvingen van Prins Bob, Prinses Yvonne en Adjudant Udo hun onderscheidingen en daarmee is de Top 5 compleet. Om het helemaal volledig te maken, werd één voor één ook de nieuwe 19-koppige jeugdraad aan het Paddenriek getoond. Met zijn allen zongen ze nog een mooi zelf geschreven lied op de melodie van ‘ik spring voor nac’. En de sfeer is gezet!

Het was een geweldige start van het jeugdcarnavalsseizoen dat we onder leiding van Prins Mark en Prinses Elke gaan vieren met hun lijfspreuk:

Tegen school, volleybal en voetbal zeggen wij deze dagen nee,
Want we gaan hossen dus doe gezellig met ons mee!

Vorst Tom vervolgde na het jeugdprinsenbal het programma met de bekendmaking van de nieuwe Superpad. Voor alles wat zij voor de Wanroijse gemeenschap heeft betekend is de eer dit jaar aan Hennie Aasman. Met recht werd ze in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet in Wanroij. Een kleine opsomming van wat ze allemaal doet en gedaan heeft:

 • Vrijwilliger ‘De Ukkepuk’;
 • 14 jaar leiding, bestuur en voorzitster van het bestuur van jeugdvereniging ‘De Wielewaaiers’;
 • 15 jaar bestuurslid WAC (en Jeugd-WAC);
 • Vanaf oprichting lid van ‘Enjoying Voices’;
 • Vanaf het begin bij ‘De Roetetoeters’;
 • Sinds 2016 bestuurslid Muziekvereniging ‘St. Jan’;

En ga zo maar door… Hennie, van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend!

Superpad Hennie Aasman.

Na de bekendmaking van de Superpad was het voor Prins Bob d’n Urste en Prinses Yvonne dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Prins Bob bracht zijn laatste prinselijke speech ten gehore en werd daarna door ‘De Blaupadden’ ontdaan van zijn prinselijke attributen. Na een volgens ‘De Blaupadden’ uiteindelijk toch geslaagde opdracht van het organiseren van een feest werd door de wijze heren besloten om (inmiddels) ex-Prins Bob op te nemen in hun club. Hij ontving het nieuwe Blaupadden tenue, welke door ‘De Blaupadden’ vol trots, en in grote getale, werd geïntroduceerd deze avond!

Na een muzikaal intermezzo van ‘De Roetetoeters’ begon de spanning in de zaal te stijgen. Het gordijn ging open en daar zat men ineens in het alom bekende showprogramma ‘Wie van de Elf’. Niemand minder dan quizmaster Hans Claassen stelde het panel van bekende Wanroijnaren Tiny Noij, Bert Aasman en Kelly Wolfs aan het publiek voor. Zij mochten gaan ontdekken wie de echte nieuwe Prins zou zijn. Na drie rondes met uitlokkende vragen waren er nog drie spotjes aan, die boven: Rob & Janne, Hein & Marieke en Leo & Ellen. Vol spanning keek de zaal toe wie zou reageren op de vraag “Wil de echte nieuwe Prins dan nu opstaan?” Na wat getreuzel vanuit de drie paren werd het duidelijk: Prins Rob (van Haare) en Prinses Janne (Cornelissen)! Met een daverend applaus werd dit nieuwe prinsenpaar ontvangen door de Padden en Paddinnen.

Gestoken in de prinselijke outfits namen Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne het woord, want ze waren nog niet compleet. Wie zou hun adjudant worden? De spanning werd goed opgebouwd en uiteindelijk werd er niemand minder dan Adjudant Jesse (Cornelissen) gepresenteerd! Naar verluid wordt dit komend seizoen aangevuld met een leuke Raad van Elf, Hofdames en een Nar.

Vervolgens kregen de drie hoogheden van voorzitter Hanneke van der Velden hun prinselijke onderscheidingen aangeboden. Als winnaars van het prins raden kwamen vervolgens de volgende personen uit de bus:

 • Fam. van Haare – Lamperen.
 • Noud van der Zanden – Haarhamer.
 • Wouter en Loes van der Heijden – Lepelstraat.

Jullie mogen komende week bij Bakkerij Maassen een lekkere vlaai ophalen!

Hierna was het de beurt aan Prins Rob en Prinses Janne om zich voor de eerste keer tot de Padden en Paddinnen te richten. Een mooie speech en proclamatie werd afgesloten met hun lijfspreuk:

Mit veul schik, un bierke en un dubbeldoier,
wordt dees carnaval zoveul moier!

Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne.
Adjudant Jesse.

Tot slot sloot Vorst Tom het officiële gedeelte af en stortten Prins Rob, Prinses Janne en Adjudant Jesse zich in het feestgedruis wat nog tot in de kleine uurtjes doorging.

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ wil graag iedereen bedanken die deze mooie openingsavond heeft mogelijk gemaakt, uiteraard inclusief de kandidaat-prinsenparen en alle aanwezige Padden en Paddinnen! Op naar een fantastische 60ste carnaval in het Paddenriek!

Uitleg aanwijzingen.

Natuurlijk konden de aanwijzingen van de afgelopen weken toegepast worden op meerdere kandidaten, maar in elk geval ook op Prins Rob en Prinses Janne:

 • Sportief.
  De Prins mountainbiket en de Prinses voetbalt.
 • Middelpunt.
  Als Prinsenpaar zijn ze natuurlijk het middelpunt, maar ze wonen nu ook midden tussen de twee ouderlijke huizen in (Peelsteeg en IJzerbroekseweg).
 • Beestig goed.
  De Prins is werkzaam tussen de dieren: op een kippenbedrijf.
 • Ondernemend.
  De Prins heeft een opleiding ondernemerschap gevolgd.
 • Constructief.
  De Prins coördineert de bouw van nieuwe kippenbedrijven.
 • Bij de tijd.
  Het Prinsenpaar woont naast het oude postduivenlokaal, waar vroeger de duiven geklokt werden.
 • Doeltreffend.
  De Prinses voetbalt bij DWSH ’18 in St. Hubert.
 • Groots.
  Hun huis is klein, maar als Prinselijke residentie natuurlijk wel groots.
 • Zo vader, zo…
  Zo vader zo zoon: de Prins werkt net als zijn vader op een kippenbedrijf.
 • Hoort erbij.
  Een ei hoort erbij!
 • Vereerd.
  De Prins en Prinses wonen in de woning naast ons erelid Koos Hendriks.
Verslag Prinsenbal en Jeugdprinsenbal