Padden en Paddinnen,

Na maanden van energie door vrijwilligers, artiesten en de commissie mochten er na een aantal jaar eindelijk weer pronkzittingen plaatsvinden. Ze zitten er zelfs alweer op…

Wat begon met een mooie kaartverkoop bij ‘Café De Batavier’, eindigde met drie mooi volle zalen. Natuurlijk werd de avond geopend door onze Vorst Tom met daarbij een woordje van Prins Maurice met zijn Prinses Moniek en Adjudant Dennis. Iedereen nam plaats op zijn plek en de avond kon beginnen. Dit natuurlijk niet zonder onze presentator Bram Lelivelt.

Vivilja

De avond werd geopend door Vivilja, dé dansgroep van groep 7 en 8. Wat hebben ze hard geoefend en een mooie dans neergezet. Vervolgens was het tijd voor het eerste optreden. De aftrap was aan ‘De Fanclub’. De familie van de prins en prinses hebben een mooi stuk neergezet waarbij Wanroij en Horst, Brabant en Limburg, samengebracht werden.

De Fanclub

De zaal werd lekker opgewarmd en konden na het stuk genieten van de eerste buut van de avond. Gerrie de Jager nam alle Padden en Paddinnen mee in het jagersleven. Tom heeft dit jaar voor de 11de keer meegedaan. Tom, nogmaals gefeliciteerd en we hopen dat we je nog vaker mogen terugzien!

Gerrie de Jager

Vlak voor de pauze werd het podium omgetoverd tot een ware kantine. Want natuurlijk mocht ’t Vijft niet ontbreken tijdens de pronkzittingen. ‘Hun’ Prins Moffel, oftewel Maurice, heeft moeite met het winnen van de tos. Een mooie gelegenheid om Wanroij mee te nemen in hoe het er in de kantine aan toe gaat. Met deze pronkzittingen hebben we een inkijkje gekregen.

’t Vijft

De lachspieren mochten even tot rust komen met de pauze. Tijd om het podium om te bouwen, want dat was wel nodig. Dit jaar maakten de ex-prinsessen van ’t Paddenriek, oftewel de Bloetoete, hun debuut met een leuk dansstukje. Met een hele stellage verdwenen ze achter een zwart doek als Dansmaarknietjes. De dans met de knietjes was een leuke opwarmer na de pauze.

Dansmaarknietjes

Er moest weer even wat afgebouwd worden en voordat de volgende buut klaar stond, kreeg Wanroij te maken met een korte reclame van Wanroij Inside. Hierover later meer. De postbezorger van DHL, oftewel Doorgaans Heel Langzaam, oftewel Jur, was er klaar voor om wat pakketjes in Wanroij te bezorgen. In zijn buut kwamen weer aardig wat Wanroijse mensen naar voren. De lachspieren konden we goed gebruiken!

Doorgaans Heel Langzaam

Van goede dorpspolitiek naar een luchtig stuk in de Bioscoop van ‘Het Wapen’. Vriendengroep Wanzooi bracht de bioscoop naar het publiek toe. De lachspieren hadden we ook hier weer nodig. Ontzettend mooi en zeker heel knap om een stuk neer te zetten zonder tekst waarbij de hele zaal moet lachen.

Wanzooi

En dan… de avond moest nog afgesloten worden en dit keer door niemand minder dan de vrienden van de prins. Wat geweldig dat ze de koppen bij elkaar gestoken hebben. En hoe… dé talkshow van Wanroij! Ze namen de zaal mee met een talkshow in het leven van Prins Maurice, Prinses Moniek, ’t Vijft en Infrascoop. Ze hadden zelfs te maken met een ware tafelplakker, oftewel Adjudant Dennis die nooit nee kan zeggen. Alle onderwerpen kwamen aan bod! Ze hadden de zaal tot het einde aan hun lippen hangen.

Wanroij Inside

Bram heeft de avond geweldig aan elkaar gepraat en dit afgesloten met een mooie finale. En wat denkt u van alle vrijwilligers, zoals licht & geluid, video, de dames van de grime, de toneelmeesters die het podium elke keer weer prepareerde voor het volgende optreden en ga zo maar door. Als commissie willen wij nogmaals ‘Het Wapen van Wanroij’ bedanken voor een natje en een droogje, ‘De Roetetoeters’ voor de muzikale begeleiding, de artiesten voor de geweldige optredens en de gezelligheid, alle vrijwilligers en natuurlijk u als bezoeker van de pronkzittingen. Zonder u hadden we dit geen drie keer kunnen organiseren en niet zo’n geweldig mooie avonden gehad. Wij hopen u volgend jaar dan ook weer te mogen verwelkomen!

Alaaf!

Namens de pronkzittingscommissie

Verslag Pronkzittingen ‘Het Paddenriek’ Wanroij