Beste Padden en Paddinnen,

De eerste Padden en Paddinnen ontwaken langzaam voor een prachtig nieuw carnavalsseizoen.” Met deze zin hadden we graag onze publicaties voor het 61e seizoen van ‘Het Paddenriek’ gestart. De werkelijkheid is echter anders. Momenteel rukt het coronavirus weer snel op. Er worden harde maatregelen genomen om het virus de kop in te drukken. Hopelijk lukt het ons snel om de opmars van het virus te keren, al zullen we er voorlopig nog niet geheel van verlost zijn. “Houd 1,5 meter afstand” luidt dan ook het devies wat we de komende maanden zeker nog zullen moeten opvolgen. En dat past niet bij carnaval vieren.

Vandaar dat we als carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ dan ook een aantal ingrijpende beslissingen hebben moeten nemen waarover we jullie willen informeren. Er zal in dit 61e carnavalsseizoen geen nieuwe Prins worden gekozen, waarmee er ook geen (jeugd)prinsenbal en prinsenreceptie door ‘Het Paddenriek’ georganiseerd zullen gaan worden. Prins Rob d’n Urste en Prinses Janne treden nog niet af en zullen ons ook komend seizoen voorgaan.

Onze pronkzittingen, waar we als Wanroij al tientallen jaren ontzettend trots op mogen zijn, kosten onze artiesten altijd veel voorbereidingstijd. Omdat het hoogst onzeker is dat deze avonden met de geldende maatregelen door kunnen gaan, hebben we nu helaas ook al besloten om deze dit jaar niet te organiseren.

Hetzelfde geldt voor onze grote optocht op carnavalszondag 14 februari 2021: de kans op doorgang is dusdanig klein, dat we mensen willen vragen niet te starten met bouwen.

Het zal een ongewoon carnavalsseizoen worden. Toch willen we als carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ zeker kijken naar activiteiten die we wél kunnen organiseren. Voor activiteiten rond de carnavalsdagen in februari wordt dan ook gekeken naar alternatieven, vooral voor de jeugd. Het blijft immers carnaval, voor jong en oud, en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Houdt onze website, sociale media en het Wanroijs Nieuws dan ook in de gaten voor de ontwikkelingen.

De vlag uit op 11-11!

Het carnavalsseizoen start op d’n ellufde van d’n ellufde, dit jaar woensdag 11 november. Hopelijk komen we op deze dag ook uit onze ‘gedeeltelijke lock-down’ zoals deze nu voor 4 weken is afgekondigd. Om de start van het seizoen toch te markeren willen we alle Padden en Paddinnen vragen om op deze dag de vlag van ‘Het Paddenriek’ uit te hangen. Heb je geen vlag? Bestel deze dan via een e-mail aan vlag@paddenriek.nl voor slechts € 17,50 per stuk.

Ondanks alles willen we er dit seizoen met jong en oud toch iets van gaan maken, carnaval zit namelijk in ons Paddenbloed. We houden je op de hoogte, maar voor nu vooral aan iedereen alle gezondheid toegewenst! Alaaf!

Carnavalsseizoen 2020 – 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.