Carnaval 2019 zit er weer op. En wat hebben we genoten! Voor Prins Bob, Prinses Yvonne, Adjudant Udo en de Jeugd Top 5 begon het allemaal al in november 2018. Wanroij leeft weken toe naar vijf dagen carnaval. Vrijdag 1 maart was het zover en wat is het weer voorbij gevlogen.

Basisschool ‘De Sprong’ stond vrijdagmorgen als eerste op de agenda. Prins Bob en zijn gevolg werden door alle Wanroijse en Landhorstse kinderen ontvangen om de carnaval gezamenlijk af te trappen. Ook Prins Mark en Prinses Joyce met hun gevolg uit het Peelleuterrijk waren hierbij aanwezig. Na een feestelijke opening door ‘De Roetetoeters’ werd er buiten gehost en kregen alle klassen bezoek van de hoogheden.

’s Avonds trokken de Padden naar de jubilerende Peelleuters in Landhorst voor de sleuteloverdracht. Tijdens deze goed verzorgde avond waar alle gemeentelijke verenigingen zich presenteerden, hadden de prinsen en prinsessen de opdracht een ‘candlelight’ gedicht voor te dragen. Prins Bob kreeg vervolgens van burgemeester Sijbers de sleutel in handen en mocht gaan regeren over het Paddenriek. Een zeer geslaagde en gezellige avond was het!

De volgende dag waren we als Padden wederom uitgenodigd in Landhorst, dit keer voor de Zeepkistenrace. Menig deelnemer had zich aangemeld en naast de Jeugd Top 5 mocht ook Prins Bob in een zeepkist naar beneden, wat hem gelukkig heelhuids lukte. Dat gold overigens niet voor burgemeester Sijbers. Na haar afdaling moest het parcours toch echt even gerepareerd worden.

Aan het einde van de middag bezochten Prins Bob, Prinses Yvonne en Adjudant Udo samen met ‘De Roetetoeters’ woongemeenschap ‘Bronlaak’. Jaarlijks vieren ‘De Roetetoeters’ samen met de bewoners carnaval. Een mooie lichtjesoptocht en een paar polonaises verder is iedereen naar huis gegaan om zich klaar te maken voor het Openingsbal in café ‘De Batavier’.

In een mooi en vol café werd de carnaval echt geopend door Prins Bob. Met een aantal mooie creaties werd er weer flink uitgepakt (en zelfs netjes ingepakt) door alle Padden en Paddinnen. De beregezellige avond ging dan ook tot in de late uurtjes door.

Op zondag stond de optocht op het programma. Vanaf 14.30 uur trok de bonte stoet weer door de straten van Wanroij met na afloop een mooi feest in ,’t Wapen van Wanroij’. Buiten op het Giesenplein heeft ook de jeugd weer een mooi feestje gehad. Binnen werd ondertussen flink gehost en natuurlijk werden ook de prijzen weer uitgereikt:

Paren/enkelingen en drietallen:

 1. P14        Wangoijse vrouwen (W)
 2. P10        Beleggen zonder risico (W)
 3. P17        Metworst rennen (W)

Groepen:

 1. G3         Circus (L)
 2. G16       Pretballet (W)
 3. G14       Kussen (W)

Wagens:

 1. W10      Hippie Bus (Westerbeek)
 2. W15      Verstappen Wit (W)
 3. W9        Ik Hou van Holland (W)

Ook dit jaar werd er weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt, een mooi bedrag voor een jeugdige groep om te stimuleren dat er volgend jaar weer een mooie wagen gebouwd wordt. Dit jaar is deze prijs gegaan naar ‘De Feestbeesten’ (W8) uit Wanroij.

Op maandag had het Prinsenpaar met de Jeugd Top 5 een druk programma. Om 11.11 uur werd er gestart met het Peuter- en Kleuterbal wat om 13.11 uur overging in het Jeugdbal. Met DJ Blijwin werd er veel gedanst, spelletjes gedaan en foto’s gemaakt in de fotobooth. Een zeer geslaagd ochtend- en middagprogramma. Na het jeugdbal bracht het prinsenpaar een kort bezoekje aan ‘De Koffiepot’ en daar werd naast een kopje koffie ook een lekker advocaatje genuttigd. Rond de klok van 4 hebben we een goede bodem gelegd bij ‘Het Raadhuis’ waarna de CarnaValSkiParty van ‘De Roetetoeters’ van start ging. Wederom een geweldige avond met een keur aan Wanroijse topartiesten. Jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Jessie trapte af met hun optreden en ook Prins Bob vertolkte samen met zijn Adjudant Udo een nummer op het podium. ,’t Wapen van Wanroij’ stond weer bol van het volk wat er weer een fantastische carnavalsavond van maakte.

Na een toch wel korte nacht begon de dinsdagochtend in ‘De Lookant’. Daar werden de hoogheden samen met de Jeugd Top 5, de dansmariekes en de Raad ontvangen om een mooie morgen samen met de ouderen te hebben. ’s Middags was het alweer tijd voor de jeugdoptocht. De jeugd trok om 13.30 uur door de straten van Wanroij om hun creaties te laten zien. Na afloop zat ,’t Wapen van Wanroij’ weer lekker vol om te hossen en te springen. Rond 16.30 uur werden de prijzen uitgereikt van de jeugdoptocht:

Kleine loopgroepen:

 1. Wij hebben de poppen aan het dansen (meisjes van groep 5)

Loopgroepen:

 1. Wij zijn er ook BIJ (groep 1/2)

Wagens:

 1. Jachtseizoen (groep 7)

Na het feest in ,’t Wapen van Wanroij’ kwam de laatste avond er al weer aan bij café ‘De Batavier’ waar om 23.11 uur Prins Bob en Prinses Yvonne aftraden. Maar voor het zover was werd er natuurlijk ook nog een bezoekje gebracht aan het tweede wagenfeestje van de jeugd, ditmaal bij ‘De Hoepel’. Geweldig mooi om te zien hoe de jeugd dit doet! In ‘De Batavier’ werd er hierna nog een paar uur goed doorgefeest voordat carnaval 2019 dan toch echt ten einde kwam.

Bent u nieuwsgierig naar de foto’s van de optocht en de jeugdoptocht? Kijk dan op de website www.paddenriek.nl waar u de foto’s kunt bestellen.

Terugblik op een geweldige carnaval 2019 in ‘Het Paddenriek’