Beste Padden en Paddinnen,

Afgelopen zaterdag heeft in ,’t Wapen van Wanroij’ het 59ste Prinsenbal plaatsgevonden. Met deze feestelijke activiteit is het carnavalsseizoen geopend!

De avond begon met het jeugdprinsenbal. Hierbij waren, naast vele ouders en andere familieleden, ook de jeugdraad van de Klotstèkers uit Wilbertoord aanwezig om er een geweldig leuke avond van te maken. De avond ging van start met het aftreden van de jeugdraad, zij werden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Daarna richtten (inmiddels ex-) Prins Sil, Prinses Britt, Vorst Harm, Adjudante Britt en Nar Hugo voor de laatste keer in deze functie een woordje aan het publiek.

Nadat de DJ een paar echte carnavalskrakers had gedraaid was het tijd om de nieuwe Top 5 bekend  te maken. Wie o wie zouden er dit jaar voorop gaan in de polonaise?

Men moest goed van links en naar rechts kijken om te zien wie dit jaar het nieuwe jeugdprinsenpaar zou zijn. Toen was het moment daar. Met muziek van niemand minder dan Snollebollekes werd duidelijk dat Prins Thijs d’n Urste en Prinses Jessie dit carnavalsseizoen de heersers zullen zijn van het jeugdcarnaval.

Prins Thijs d’n Urste en Prinses Jessie.

Prins Thijs (Nabuurs) ontving van Prins Bert de scepter en steek en Prinses Jessie (Schalks) ontving van Prinses Bianca een prachtige diadeem. Na ontvangst van de onderscheidingen waren ze nu dan echt de heersers van het jeugdcarnaval.

Het Jeugdprinsenpaar stelde hun Vorst Sepp (Derks), Adjudante Evi (Custers) en Narrin Lara (van Berlicum) aan het publiek voor, en één voor één werd ook de nieuwe 37-koppige jeugdraad aan het Paddenriek getoond. De dansmariekes mochten na het uitkomen hun nieuwe gardedans voor de eerste keer aan het publiek tonen, hun nieuwe dans zag er super uit!

Het was een geweldige start van het jeugdcarnavalsseizoen wat we onder leiding van Prins Thijs en Prinses Jessie gaan vieren met hun lijfspreuk:

We hebben er zin in en schreeuwen: ALAAF!
Want we vinden carnaval echt supergaaf!

Presentator Erwin vervolgde na het jeugdprinsenbal het programma met de bekendmaking van de nieuwe Superpad. Voor alles wat zij voor de Wanroijse gemeenschap heeft betekend valt deze eer dit jaar te beurt aan Elle Lauwers. Met recht werd ze in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet bij onder meer W.V.V. Constantia en de KBO. Elle, van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend!

Superpad Elle Lauwers.

Na de bekendmaking van de Superpad was het voor Prins Bert d’n Urste en Prinses Bianca dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Prins Bert bracht zijn laatste prinselijke speech ten gehore en werd daarna door ‘De Blaupadden’ ontdaan van zijn prinselijke attributen. Na een volgens ‘De Blaupadden’ geslaagde opdracht van het organiseren van een feest werd door de wijze heren besloten om (inmiddels) ex-Prins Bert op te nemen in hun club. Hij had al een snuffelstage mogen lopen tijdens afgelopen Prinsjesdag en dit was dusdanig goed bevallen dat ex-Prins Bert graag op deze uitnodiging inging.

Na een muzikaal intermezzo van ‘De Roetetoeters’ begon de spanning in de zaal te stijgen. Het gordijn ging open en daar zat men ineens in het alom bekende showprogramma ‘Wie van de Elf’. Niemand minder dan quizmaster Hans Claassen stelde het panel van bekende Wanroijnaren Bram Lelivelt, Ellen van de Kolk, Anja Hendriks en Eric Martens aan het publiek voor. Zij mochten gaan ontdekken wie de echte nieuwe Prins zou zijn. Na drie rondes met uitlokkende vragen waren er nog drie spotjes aan: die boven Jesse Cornelissen, Rob en Janine Nabuurs en Bob en Yvonne Verver. Vol spanning keek de zaal toe wie zou reageren op de vraag “Wil de echte nieuwe Prins dan nu opstaan?” Na wat getreuzel werd het duidelijk: Prins Bob en Prinses Yvonne! Met een daverend applaus werd dit nieuwe prinsenpaar ontvangen door de Padden en Paddinnen. Alsof dit nog niet genoeg was, had showmaster Hans nog een verrassing: het paar wordt dit seizoen bijgestaan door Adjudant Udo van der Zanden!

Gestoken in de prinselijke outfits kregen Prins Bob d’n Urste, Prinses Yvonne en Adjudant Udo vervolgens van voorzitter Hanneke van der Velden hun prinselijke onderscheidingen aangeboden. Als winnaars van het prins raden kwamen vervolgens de volgende personen uit de bus:

 • Inge van Schipstal.
 • Marcha Toonen.
 • Wim van Gemert.

Hierna was het de beurt aan Prins Bob en Prinses Yvonne om zich voor de eerste keer tot de Padden en Paddinnen te richten. Een mooie speech en proclamatie werd door Prins Bob en Prinses Yvonne afgesloten met hun lijfspreuk:

Effe genne mik en nie keure, feestuh, dè mot gebeure!

Prins Bob d’n Urste en Prinses Yvonne.

Tot slot betrad de dansgarde het podium om voor de eerste keer dit seizoen hun nieuwe gardedans te laten zien. Hierna sloot presentator Erwin het officiële gedeelte af en stortten Prins Bob, Prinses Yvonne en Adjudant Udo zich in het feestgedruis wat nog tot in de kleine uurtjes doorging.

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ wil graag iedereen bedanken die deze mooie openingsavond heeft mogelijk gemaakt, uiteraard inclusief de kandidaat-prinsenparen en alle aanwezige Padden en Paddinnen! Op naar een fantastische 59ste carnaval in het Paddenriek!

Uitleg aanwijzingen.

Natuurlijk konden de aanwijzingen van de afgelopen weken toegepast worden op meerdere kandidaten, maar in elk geval ook op Prins Bob en Prinses Yvonne:

 • Handig.
  ‘Verver’, Bob de Bouwer.
 • Sportief.
  Beiden sporten, waaronder tennissen.
 • D’n urste.
  Prins Bob d’n Urste.
 • Draagt een steentje bij.
  Bob is actief als leider bij Constantia, Yvonne actief bij de harmonie.
 • Komt in actie.
  Bob met zijn Constantia damesteam, Yvonne met de harmonie en samen op de tennisbaan.
 • Groene vingers.
  Bob keurt groente.
 • Raakt ze goed.
  Yvonne de muzieknoten en samen de tennisballen.
 • Houdt wel van een feestje.
  Allebei feestneuzen.
 • Gadget.
  Inspector Gadget: Bob is inspecteur.
 • Oversteek.
  Yvonne werkt in Grave, daar kun je via de brug de Maas oversteken. En bij de vorige prinsenkandidatuur viel Bob af ‘omdat de steek niet past’.
 • Yabba dabba doo.
  Tekst uit het nummer ‘Schöne Maid’ wat Bob heeft gezongen met de CarnaValSkiParty.

 

Jeugdprinsenbal & Prinsenbal 10 november 2018