Beste Padden en Paddinnen,

Afgelopen zaterdag heeft in het Wapen van Wanroij het 58 ste Prinsenbal plaatsgevonden. Met deze feestelijke activiteit is het carnavalsseizoen geopend!

De avond begon met het jeugdprinsenbal. Hierbij waren, naast vele ouders en andere familieleden, ook de jeugdraad van de Klotstekers uit Wilbertoord en de jeugdraad van de Keieschieters uit Vierlingsbeek aanwezig om er een geweldig leuke avond van te maken. De avond ging van start met een spetterend optreden van de dansmini’s die hun gardedans op deze avond voor de eerste keer tentoon konden stellen. Daarna werd de jeugdraad bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar en hebben (inmiddels ex-) prins Tom, prinses Ester, vorst Dani, adjudante Maud en nar Ninthe voor de laatste keer in deze functie een woordje aan het publiek gericht.

Nadat de dj een paar echte carnavalskrakers had gedraaid was het tijd om de nieuwe top 5 bekend  te maken. Wie o wie zouden er dit jaar voorop gaan in de polonaise?

Via het grote scherm konden we allemaal zien hoe de nieuwe prins en prinses elkaar appte,  over de hints die de afgelopen weken in het Wanroijs Nieuws hadden gestaan. Toen was het moment daar, ze stonden te trappelen om te laten zien dat zij, prins Sil en prinses Britt dit carnavals seizoen de heersers zullen zijn van de jeugdcarnaval.

Terwijl de Roetetoeters zorgde voor een vrolijke noot kregen de Top 5 hun onderscheidingen opgehangen. Het Jeugdprinsenpaar stelde hun Vorst Harm, Adjudante Britt en Nar Hugo aan het publiek voor, en één voor één werd ook de nieuwe 52 koppige jeugdraad aan het paddenriek getoond. De dansmariekes mochten hun nieuwe gardedans voor de eerste keer aan het publiek tonen.

 

Na het Jeugdprinsenbal opende Vorst Tom het Prinsenbal en werd de nieuwe Superpad bekend gemaakt.

Jol Former mag dit jaar deze mooie titel dragen en hij werd hiermee in het zonnetje gezet voor alles wat hij voor de Wanroijse gemeenschap heeft gedaan.

Na de bekendmaking van de Superpad was het voor prins Mark d’n Urste en prinses Susan dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Prins Mark bracht zijn laatste prinselijke speech ten gehore en werd daarna door de Blaupadden ontdaan van zijn prinselijke attribbuten. Aangezien (inmiddels) ex-prins Mark en ex-prinses Susan de opdracht van de Blaupadden (een mooi feest geven) goed hadden volbracht hebben de wijze heren besloten om ex-prins Mark op te nemen in hun club. Hem wacht daar aankomend jaar meteen de taak van voorzitter.

Ineens waande de zaal zich in een heuse show van Pad van Fortuin. De 11 prinsenpaar kanditaten verzamelden zich op het podium en kregen allemaal een gekleurde envelop met hun naam daarop. Vorst Tom draaide aan het Pad van Fortuin en hierbij vielen er steeds meer prinsenpaar kandidaten af totdat uiteindelijk Bert Lodewijks en Bianca van Loon met Lucas Walraven en Anne van den Broek overbleven. De envelop van Lucas en Anne werd opengemaakt en op het papier was te lezen: Prins Bert d’n Urste en Prinses Bianca. Dit nieuwe prinsenpaar werd met een daverend applaus ontvangen door de Padden en Paddinnen.

Prins Bert d’n Urste en Prinses Bianca, gekleed in spiksplinter nieuwe capes, kregen hun prinselijke onderscheiding aangeboden en daarna was het voor Prins Bert d’n Urste tijd om zijn eerste prinselijke speech te houden, gevolgd door hun proclamatie. Natuurlijk sloot Prins Bert d’n Urste af met zijn lijfspreuk: ‘Ut hoeft nie zuuver of geliek, as ge mar mitdoet mi de muziek!’   

Na deze wijze woorden stond de dansgarde klaar om hun nieuwe gardedans te laten zien aan het kersverse prinsenpaar en het publiek.

Aansluitend op deze prachtige dans werden prins Bert d’n Urste en prinses Bianca verzocht om hun eerste officiële taak uit te voeren. Zij hebben de winnaars bekend gemaakt van de actie ‘Welke Mins wurdt prins?’:

  • Familie Arts (Broek 4)
  • Theo Kersten
  • Prinsenpaar kandidaten Frank Willems en Marieke Cöp

 

Afgelopen woensdag of donderdag zijn de jeugdleden van CV ’t Paddenriek bij u aan de deur geweest met deze actie. Er is in grote getale geseemd op de prinsenparen en het is fijn om te wteen dat de Wanroijse gemeenschap de vereniging een warm hart toedraagt. De carnvalsvereniging wil u dan ook hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Mede door deze actie kunnen wij weer allerlei activiteiten organiseren voor jong en oud tijdens de komende carnavalsperiode.

 

Met deze eerste officiële taak werd het formele gedeelte van het Prinsenbal afgesloten en stortte ons nieuwe prinsenpaar zich in het feestgedruis en hebben ze kunnen genieten van alle reacties en felicitaties uit de zaal.  

 

Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie avond, uiteraard inclusief alle aanwezige Padden en Paddinnen van het mooie Paddenriek!

 

 

 

11-11 (Jeugd) Prinsenbal