Artiesten uit Landhorst en Wanroij hebben ontzettend hun best gedaan afgelopen zondag op de jeugdpronkzitting en het resultaat mag er zijn. Een volle zaal en veel én verschillende optredens waren er te bewonderen.

Bij binnenkomst werden de bezoekers direct verwelkomd door de giechelende carnavals grietjes, Maud en Hazel. Voor hun vlog waren zij neergestreken in het Wapen om verslag te doen van de jeugdpronkzitting.

Gerda en Jan, neergezet door presentatrices Ebbie en Noa, kwamen om hun trouwdag te vieren. Wat fijn dat zoveel talenten een optreden wilden doen op hun ‘trouwdag’. En niet alleen talenten waren er te vinden, ook alle hoogheden waren erbij.

Na deze opening was het tijd om te beginnen met de eerste act. De pret zat er gelijk goed in met de moppentappers SNIP en SNAP.

Daarna werd de zaal opgeschrikt door de JIP-JIP monsters, die monsterlijk goed konden dansen. En daar bleef het niet bij. Als volgende act was daar Vivilja groep 7 die een prachtige dans deden op het podium.

Na de afmars werden er matten klaargelegd voor onze eigen jeugdige turnsterren! Een geweldig en bewegelijk optreden om te zien.

De matten gingen weer aan de kant en daar was Vivilja groep 6. Die moves…. De zaal was onder de indruk.

Still’s zorgde tussendoor voor een muzikale intermezzo. Die opgevolgd werden door onze eigen dansgarde, de Peelpadjes. Wat zijn we trots dat we weer een dansgarde hebben met zoveel potentie!

Vervolgens was het tijd voor Vivilja groep 8 om hun dansmoves te laten zien. De zaal viel stil, zo goed waren ze! Daarna kwamen de giechelende carnavals grietjes vertellen dat er pauze was. Een pauze met de mogelijkheid om zelf ook even de stembanden op te warmen met een rondje karaoke. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Na de pauze was het eerste optreden, Spooky, brrrr. Spoken kwamen hun moves laten zien op het podium. En wat zat daar nu eigenlijk onder die doeken??

Enfin, nadat we waren uitgetrilt van de spanning was daar tijd voor ontspanning. Opperste concentratie en een muisstille zaal voor Evelien op haar klarinet met liedjes van de Gebroeders Co. Een fantastische opstap naar het liedje van de top 5, die de zaal weer goed hebben opgewarmd.

Iedereen zat klaar voor het volgende optreden en dat was het optreden van Vivilja groep 4 bijgevallen door Vivilja groep 5. Wat een samenspel!

Na nog een kleine muzikale intermezzo was het tijd voor de Vivilja tienergroep. Hun optreden steeg naar grote hoogte.

Daarna kwamen de Super Mario’s om op het podium voldoende sterren aan te tikken. Het laatste optreden was dit jaar voor de Vivilja Demo groep. Wat een knaller van een afsluiter!

Na de pronkzitting was er nog een leuke afterparty. Er werd flink gehost en gezongen. Iedereen bedankt voor de kei gezellige middag!! We zijn goed warm gedraaid voor de carnaval, dit belooft veel goeds!!!

Wil je volgend jaar meedoen? Leuk, iedereen is welkom! Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar organisatietalent voor de jeugdpronkzitting. Neem daarvoor contact op via jeugdpronkzitting@hotmail.com.
Graag tot volgend jaar en alvast een fijne carnaval gewenst!!

Nieuwsgierig naar meer foto’s? Deze zijn binnenkort terug te zien op www.paddenriek.nl.

Alaaf! Namens de jeugdpronkzittingscommissie

Verslag Jeugdpronkzitting Landhorst en Wanroij 2024