Zondag  3 maart  is het weer zover, de jaarlijkse optocht van de carnaval. Er zal weer een bonte stoet van wagens, groepen, paren en enkelingen door het “Paddenriek” trekken. De optocht zal beginnen om 14.30 uur.  De route is als volgt : Hoevensestraat, Dorpsstraat, Lindenlaan, Hapseweg, Dorpsstraat, Schoolstraat, Lepelstraat, Herselstraat, Risterstraat, Egstraat, Groenhoeven, Ploegweg, Zichtstraat en de Lepelstraat. Op de kruising van de Zichtstraat/Lepelstraat zal een splitsing worden gemaakt in de wagens. De Wanroijse en Landhorstse wagens zullen rechtsaf gaan richting het Giessenplein, waarna zij zullen worden opgesteld op het plein. Zij kunnen dan daar met alle wagens uit Wanroij en Landhorst een mooi feestje bouwen op het Giessenplein. De buitendorpse wagens zullen linksaf gaan richting Thijs Hendriks. Vraag vanuit de vereniging om de route zoveel mogelijk autovrij te houden i.v.m. het manoeuvreren van de wagens.  Ook zou het leuk zijn voor de deelnemers als de straten waar de route langs trekt versierd zouden zijn.

Eenieder die nog deel uit wil maken van deze mooie optocht en zich nog wil opgeven als wagen, dit kan nog tot en met 18 februari,  groepen, paren/enkeling of als kinderen, dit kan tot 2 maart,  kunnen dit  doen via optocht@paddenriek.nl, bij Maikel Derks 06-50242514 of Tom Geurts 06-53851786.  Diegene uit Landhorst die mee willen doen kunnen zich opgeven via optocht@paddenriek.nl, of bij John Rijkers 06-22413352. De wagens zullen zich dit jaar enkel en alleen opstellen in de Hoevensestraat.  Alle groepen, paren en enkelingen zullen zich opstellen op het Giessenplein.

Optochtcommissie Paddenriek en Peelleuters

Optocht 2019