Padden en Paddinnen,

Na maanden van energie door vrijwilligers, artiesten en de commissie zitten de pronkzittingen er alweer op. Wat begon met een geweldige verkoop, eindigde met drie uitverkochte avonden. Natuurlijk werd de avond geopend door onze Vorst Tom met daarbij een woordje van Prins Bob met zijn Prinses Yvonne en Adjudant Udo. Gevolgd door een mooie speech van Hanneke van der Velden namens het bestuur van ‘Het Paddenriek’. Iedereen zat op zijn plek en de avond kon beginnen. Dit natuurlijk niet zonder onze presentator Hans Claassen die als ZZCV’er de avond aan elkaar knoopte. En hoe… Petje af!

De avond werd geopend door de gardedans van de dansmariekes. Vervolgens was het tijd voor het eerste optreden. De aftrap was aan ‘Wanzoij’ en voor de mensen met een minder sterke maag was het dan ook zeer prettig dat ze aan het begin van het programma zaten. De lachspieren werden al flink opgewarmd, want oh wat is er gelachen om het stuk. De zaal werd lekker opgewarmd en toen was het de beurt aan onze ‘Jeffrey Herrechts’. Met zijn Zwarte Cross buut blies hij de hele zaal omver en kreeg hij welverdiende staande ovaties. En terecht… ga daar maar eens staan achter een ton, alleen op het podium. Van de Zwarte Cross naar een zandbak in Wanroij. De postbodes hadden het niet gemakkelijk met de wegwerkzaamheden. Maar Marion Vloet en Miranda Linders waren niet uit het veld te slaan door een beetje zand. Hedde Ekkes hadden zo wat tijd voor mooie anekdotes over dorpse mensen en zijn weer terug van weggeweest.

Na drie optredens was het tijd voor de showdans. De dansmariekes en de dansgarde hebben dit jaar samen de showdans verzorgd en wat was het mooi en strak verzorgd. Zo net voor de pauze kon Wanroij nog genieten van een date van twee Superhelden. Moniek Nabuurs en Tiny Noij, SHW, hebben weer wat helden naar voren gehaald tijdens de date en inmiddels weet heel Wanroij hoe een blinddate van twee Superhelden eruit ziet. De lachspieren mochten vervolgens even tot rust komen met een pauze. Tijd om het podium om te bouwen, want dat was wel nodig. Wederom hebben ze flink uitgepakt de vriendengroep van Twist Off. Zij namen Wanroij mee in hun ‘oude dag’ en door de gezellige huiskamersfeer werd de zaal volledig meegenomen in hun optreden. Vervolgens mocht ook de dansgarde nog een keer hun gardedans laten zien.

Vlag & Vrollie hebben lang mogen wachten, maar eindelijk was het aan hen om hun geweldige vlagkunsten te laten zien. Onder leiding van trainer Eric Martens werd het publiek meegenomen in een training van de voetbaldames. Met medewerking van ‘De Roetetoeters’ werd er een keer opgetast door Tinus en werden de vlagkunsten door de dames getoond.  Petje af voor deze dames die nog nooit mee hebben gedaan aan een pronkzitting.

In de tussentijd had Vorst Tom zijn alter ego Bertus d’n Backpacker tevoorschijn getoverd. Met zijn buut verraste hij de hele zaal. Een professionele vlog, een daverend applaus bij de opkomst en een sterke buut. De zaal hing tot drie keer toe aan zijn lippen. En dan… de avond moest nog afgesloten worden en dit keer door niemand minder dan de dames van Wanroij kumt bij d’n dokter. Vorig jaar nog een kroeg, nu een gezondheidscentrum. Mochten mensen denken dat ze de avond nog rustig zijn doorgekomen, deze dames schudde de zaal weer goed wakker met hun geweldige optreden.

Hans heeft de avond geweldig aan elkaar gepraat en dit afgesloten met een mooie finale. En wat denkt u van alle vrijwilligers, zoals licht, geluid en video, de dames van de grime, de toneelmeesters die het podium elke keer weer prepareerde voor het volgende optreden en ga zo maar door. Als commissie willen wij nogmaals ‘Het Wapen van Wanroij’ bedanken voor een natje en een droogje, ‘De Roetetoeters’ voor de muzikale begeleiding, de artiesten voor de geweldige optredens en de gezelligheid, alle vrijwilligers en natuurlijk u als bezoeker van de pronkzittingen. Zonder u hadden we de zaal niet drie keer uitverkocht gehad en niet zo’n geweldig mooie avonden gehad. Wij hopen u volgend jaar dan ook weer te mogen verwelkomen!

Alaaf!

Namens de pronkzittingscommissie

Terugblik Pronkzittingen 2019