Geslaagd Prinsenbal!

Afgelopen zaterdag heeft in ,’t Wapen van Wanroij’ het Prinsenbal plaatsgevonden. Met deze feestelijke activiteit is het carnavalsseizoen geopend!

De avond startte met het jeugdprinsenbal en werd vervolgd door het grote prinsenbal.

Vorst Tom opende na het jeugdprinsenbal onder muzikale begeleiding van ‘De Roetetoeters’ het programma. Hierna volgde de bekendmaking van de nieuwe Superpad. Voor alles wat hij voor de Wanroijse gemeenschap heeft betekend is deze eer dit jaar aan Frits Thijssen. Met recht werd hij in het zonnetje gezet voor vele jaren vrijwilligerswerk in Wanroij. Een kleine opsomming van wat hij allemaal doet en gedaan heeft:

 • 10 jaar Penningmeester Hoofdbestuur, 7 jaar Secretaris Hoofdbestuur, 7 jaar jeugdcommissie, 11 jaar ledenadministratie, 14 jaar (jeugd)leider en trainer W.V.V. Constantia;
 • Ook zat Frits bij Constantia in diverse commissies, zoals bij de commissie van het 75-jarig bestaan van Constantia;
 • Frits is Erelid van Constantia en beheert het archief van Constantiatot op heden;
 • Medeoprichter van ‘Egewies’ en 13 jaar penningmeester;
 • Frits heeft o.a. de spreuk van ‘Egewies’ bedacht: “Egewies loat van zich heure”.
 • 9 jaar vrijwilliger bij Tafeltje dekje;
 • 6 jaar vrijwilliger bij de Hartstichting.

Frits, van harte gefeliciteerd, je hebt het dik verdiend!

Na de bekendmaking van de Superpad was het voor Prins Maurice d’n Urste en Prinses Moniek dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Prins Maurice bracht zijn laatste prinselijke speech ten gehore en werd daarna door ‘De Blaupadden’ ontdaan van zijn prinselijke attributen.

Vervolgens liep de spanning op. Het werd drukker en drukker en DJ Joost bracht met zijn muziek sfeer in de zaal. Iedereen had zin in een feestje en was natuurlijk benieuwd naar de nieuwe Prins. Wie volgt Prins Maurice op?

Rond de klok van 23.00 uur werd het podium verbouwd en een nieuwe Prins én Prinses maakten zich op voor de onthulling. De gordijnen gingen open en een filmpje van de Jagers verscheen op het scherm. Ook was er een deur te zien op het podium. Door Vorst Tom werden de Jagers uitgenodigd om op het podium te komen. Met het filmpje van de Jagers werd de spanning opgebouwd. Uiteindelijk aan de Jagers de eer om op de deur te kloppen. Ondertussen werd het liedje van ‘De deur’ afgespeeld. En ja hoor, daar verschenen, onder muzikale begeleiding van de Roetetoeters, Prins Mark d’n Twedde en Prinses Lidy! De Jagers bleken op het goede Pad te zitten, want zij dachten al aan dit Prinsenpaar!

Gestoken in de prinselijke outfits nam Prins Mark d’n Twedde samen met zijn Prinses Lidy voor de eerste keer het woord. Allereerst de complimenten aan de Paddenjagers. Daarna vertelde de Prins dat ze nog niet compleet zijn. Wie zouden hun Adjudant én Adjudante worden? Ja, dit jaar is er zelfs een Adjudante bij! De spanning werd wederom opgebouwd en uiteindelijk werden Adjudant Ronnie en Adjudante Boukje aan het publiek gepresenteerd.

Vervolgens kregen de vier hoogheden van voorzitter Hanneke van der Velden hun prinselijke onderscheidingen aangeboden. De mooie speech en onthulling van de Adjudanten werden afgesloten met een proclamatie en natuurlijk met hun lijfspreuk:

Hossen, feesten, elke dag,
Vier Carnaval met een harde lach! Alaaf!

Tot slot sloot Vorst Tom het officiële gedeelte af en stortten Prins Mark, Prinses Lidy, Adjudant Ronnie en Adjudante Boukje zich in het feestgedruis, want DJ Joost stond klaar om er een mooi feestje van te maken. Hij heeft het feest tot in de late uurtjes verzorgd!

Carnavalsvereniging ‘Het Paddenriek’ wil graag ‘De Roetetoeters’, DJ Joost, ,‘t Wapen van Wanroij’ en alle andere vrijwilligers bedanken die deze mooie openingsavond hebben mogelijk gemaakt!

Uitleg aanwijzingen

Natuurlijk konden de aanwijzingen van de afgelopen weken toegepast worden op meerdere kandidaten, maar in elk geval ook op Prins Mark en Prinses Lidy:

 1. The special one
  De prins drinkt graag speciaal biertjes met zijn vrienden.
 2. Zonder werk
  De Prins werkt bij de gemeente Land van Cuijk als allround medewerker ‘Buitendienst’.
 3. Anoniem
  Dat houden we nog ff anoniem…
 4. Geen eerste
  In de familie zijn ze niet het eerste Prinsenpaar. De ouders van de Prins waren in 1991 het prinsenpaar van de Peelleuters (tegelijkertijd met de ouders van Adjudante Boukje). De ouders van de Prinses waren in 1993 het prinsenpaar van het Paddenriek. Ook was de broer van de Prins in 2020 Prins van de Peelleuters.
 5. Paddenpad
  Via het Paddenpad gaan de Prins en Prinses naar hun hobby’s: trainen van JO-12-1 en tennissen.
 6. Ze zijn met velen
  Het Prinsenpaar heeft 3 kinderen (Benthe, Siem en Emme). Ook hebben ze twee konijnen en guppies als huisdieren.
 7. De volgende ronde
  De volgende ronde met wéér een prinsenpaar in de familie!
 8. Gaan naar de gym
  Sporten doen ze graag! Trainen van JO-12-1 en tennissen.
 9. Anders dan anders
  Deze carnaval wordt anders dan anders want 2024 wordt het eerste jaar dat het Prinsenpaar de Metworst gaat overslaan sinds zeer lange tijd…
 10. Kwartet
  Dit carnavalsjaar zijn er maar liefst vier hoogheden. Het Prinsenpaar wordt vergezeld door een Adjudant én Adjudante.
 11. Goed voorbeeld doet ……
  En ook deze aanwijzing verwijst naar alle prinsenparen in de familie. Met al die goede voorbeelden, moet het helemaal goedkomen met dit Prinsenpaar!
Verslag Prinsenbal