Carnaval 2020 zit er weer op. En wat hebben we genoten! Voor Prins Rob, Prinses Janne, Adjudant Jesse en de Jeugd Top 5 begon het allemaal al in november 2019. Wanroij leeft weken toe naar vijf dagen carnaval… Vrijdag 21 februari was het zover en wat is het weer voorbij gevlogen.

Basisschool ‘De Sprong’ stond vrijdagmorgen als eerste op de agenda. Prins Rob en zijn gevolg werden door alle Wanroijse en Landhorstse kinderen ontvangen om de carnaval gezamenlijk af te trappen. Ook Prins Edwin en Prinses Daniëlle met hun gevolg uit het Peelleuterrijk waren hierbij aanwezig. Na een feestelijke opening door ‘De Roetetoeters’ werd er buiten gehost en kregen alle klassen bezoek van de hoogheden.

’s Avonds trokken de Padden naar de Snewbulten in ‘D’n Leppenbemmel, Stevensbeek, voor de sleuteloverdracht. Tijdens deze goed verzorgde avond, waar alle gemeentelijke verenigingen zich presenteerden, hadden de prinsen en prinsessen een kookopdracht meegekregen. ‘t Stekske werd omgetoverd tot ‘Heel de gemeente bakt’. Prins Rob kreeg vervolgens van burgemeester Fränzel de sleutel in handen en mocht gaan regeren over het Paddenriek. Een zeer geslaagde en gezellige avond was het!

De volgende dag waren we als Padden uitgenodigd in Landhorst, dit keer voor de Zeepkistenrace. Menig deelnemer had zich aangemeld en naast de Jeugd Top 5 mocht ook Prins Rob in een zeepkist naar beneden, wat hem gelukkig heelhuids lukte. Samen met Prinses Janne en Nar Tijn zijn ze de schans af gegaan!

Aan het einde van de middag bezochten Prins Rob, Prinses Janne en Adjudant Jesse samen met ‘De Roetetoeters’, Vorst Tom en een afvaardiging van de Raad van 11 woongemeenschap ‘Bronlaak’. Jaarlijks vieren ‘De Roetetoeters’ samen met de bewoners carnaval. Een mooie lichtjesoptocht en een paar polonaises verder is iedereen naar huis gegaan om zich klaar te maken voor het Openingsbal in café ‘De Batavier’.

In een mooi en vol café werd de carnaval echt geopend door Prins Rob. Met een aantal mooie creaties werd er weer flink uitgepakt door alle Padden en Paddinnen. De beregezellige avond ging dan ook tot in de late uurtjes door.

Op zondag stond de optocht op het programma. De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar toch werd rond het middaguur besloten dat de optocht door zou gaan. Petje af voor iedereen die mee heeft gedaan en langs de kant heeft gestaan. Want droog hebben we het zeker niet gehouden… Vanaf 14.30 uur trok de bonte stoet weer door de straten van Wanroij met na afloop een mooi feest in ,’t Wapen van Wanroij’. Ondertussen heeft ook de jeugd weer een mooi feestje gehad bij de Hoepel. Binnen werd ondertussen flink gehost en natuurlijk werden ook de prijzen weer uitgereikt:

Paren/enkelingen en drietallen:

 1. P2          Parels van de optocht (W)
 2. P1          Misselijke Wijven (L)
 3. P4          Cookies accepteren (W)

Groepen:

 1. G1         Wij vliegen ermee weg (L)
 2. G4         Gemeentelijke herindeling (W)
 3. G7         Gemeentelijke poppenkast (W)
 4. G5          Echt nie buuten de boot (W)

Wagens:

 1. W11      Vrienden van Prins Rob – Dubbeldooier (W)
 2. W16      Vrienden van Prins Herald (Westerbeek)
 3. W10      Boerenprotest (W)
 4. W8        Dansballet (W)
 5. W7        Piratenboot (W)

Ook dit jaar werd er weer een aanmoedigingsprijs uitgereikt, een mooi bedrag voor een jeugdige groep om te stimuleren dat er volgend jaar weer een mooie wagen gebouwd wordt. Dit jaar is deze prijs gegaan naar de groep ‘Het zal wel’ met als onderwerp: ‘Boerenprotest’.

Op maandag had het Prinsenpaar met de Jeugd Top 5 een druk programma. Voor het peuter- en kleuterbal begon, bracht het prinsenpaar een kort bezoekje aan ‘De Koffiepot’ en daar werd naast een kopje koffie ook een lekker advocaatje genuttigd. Om 12.11 uur werd er gestart met het Peuter- en Kleuterbal wat om 14.11 uur overging in het Jeugdbal. Met DJ Sander werd er veel gedanst en foto’s gemaakt in de fotobooth. Een zeer geslaagd ochtend- en middagprogramma. Rond de klok van 4 hebben we een goede bodem gelegd bij ‘Het Raadhuis’ waarna de CarnaValSkiParty van ‘De Roetetoeters’ van start ging. Wederom een geweldige avond met een keur aan Wanroijse topartiesten. Jeugdprins Mark, Jeugdprinses Elke, Vorst Jayden, Adjudante Lonne en Nar Teun trapte af met hun optreden en ook Prinses Janne vertolkte samen met haar hofdames een nummer op het podium. ,’t Wapen van Wanroij’ stond weer bol van het volk wat er weer een fantastische carnavalsavond van maakte.

Na een toch wel korte nacht begon de dinsdagochtend in ‘De Lookant’. Daar werden de hoogheden samen met de Jeugd Top 5, Jump Squad en de Raad ontvangen om een mooie morgen samen met de ouderen te hebben. Na een mooi woordje van Prins Rob en Jeugdprins Mark werd er door Jump Squad gedanst en de polonaise gelopen. We sloten af met ouderwets lekkere erwtensoep. ’s Middags was het alweer tijd voor de jeugdoptocht. De jeugd trok om 14.00 uur door de straten van Wanroij om hun creaties te laten zien. Na afloop zat ,‘t Wapen van Wanroij’ weer lekker vol om te hossen en te springen. Dit jaar zat er in de Paddenkrant ook weer een kleurplaat met een kleurwedstrijd. Er is mooi getekend door alle kinderen. Tijdens de prijsuitreiking van de jeugdoptocht werden deze prijzen ook uitgereikt. Rond 17.00 uur vond de uitreiking van de jeugdoptocht plaats:

Kleine loopgroepen:

 1. K12        Dans met rietjes

Grote loopgroepen:

 1. K11        De Huisartsen

Wagens:

 1. K15        Pottenkijkers

Kleurwedstrijd

 1. Categorie t/m 3 jaar: Sven Arts (9 maanden)
 2. Categorie 4 t/m 7 jaar: Suze van de Hulsbeek (6 jaar)
 3. Categorie vanaf 8 jaar: Ise Graat (9 jaar)

Na het feest in ,’t Wapen van Wanroij’ kwam de laatste avond er al weer aan bij café ‘De Batavier’ waar om 23.11 uur Prins Rob en Prinses Janne aftraden. Al wist Prins Rob het lekker lang te rekken. Maar voor het zover was, werd er natuurlijk eerst nog een mooi feestje gebouwd in ‘De Bata’. Na het aftreden werd er nog een paar uur goed doorgefeest voordat carnaval 2020 dan toch echt ten einde kwam.

Bent u nieuwsgierig naar de foto’s van die gemaakt zijn gedurende het carnavalsseizoen? Kijk dan op de website www.paddenriek.nl waar u alle foto’s terug kunt zien en het weer kunt herbeleven.

Aanwezig bij de receptie van ‘De Zelfkant’ in Haps
Terugblik op een geweldige carnaval in ‘Het Paddenriek’