Reglement

– Opgave dient per e-mail gedaan te worden; jeugdoptocht@paddenriek.nl, of via het bovenstaande contactformulier.
– Bij opgave moet het volgende vermeld worden; klas, hoeveel kinderen, loopgroep/wagen/enkeling of duo, thema, contactpersoon en e-mailadres contactpersoon.
– Alle communicatie verloopt via de contactpersonen.
– In de week voorafgaand aan de jeugdoptocht wordt de indeling naar alle contactpersonen gemaild.
– Het nummer dient men zelf te schilderen en te bevestigen.
– Een half uur voordat de optocht begint worden alle deelnemers verwacht op het kerkplein, daar worden zij naar hun nummer verwezen, dit is tevens de volgorde van de optocht.
– Tijdens de optocht zijn er verkeersregelaars en toezichthouders, iedereen dient hun aanwijzingen op te volgen.
– Denk aan het tempo, loop niet te langzaam, maar ook niet te snel en blijf in de optocht, let op elkaar.
– Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan in de optocht, tevens is het niet toegestaan om met snoep of andere voorwerpen te gooien, is het niet toegestaan gebruik te maken van oa. confetti-, meel- ea. soorten kanonnen en is het niet toegestaan vuurwerk in de optocht af te steken.
– In het Wapen van Wanroij is er een deurwacht tot 17.30 uur.
– Tijdens de prijsuitreiking komt de contactpersoon ook het podium op, diegene krijgt de prijzen overhandigd van de kinderen die er niet meer zijn of niet op het podium zijn gekomen.
– Er zijn 3 wisselbekers (1e prijs wagens, loopgroepen, duo’s / enkelingen/kleine loopgroepen) te winnen, de contactpersoon is verantwoordelijk dat de beker het jaar daarop 4 weken voorafgaand aan de carnaval weer terug komt in het bezit van de jeugdcommissie.
– Bij te weinig aanmeldingen in een bepaalde categorie kan de jeugdcommissie besluiten om groepen in een andere categorie in te delen dan aanvankelijk door contactpersoon is opgegeven. Bv. bij te weinig aanmeldingen in categorie duo’s/enkelingen of kleine loopgroep, kan een loopgroep van 5 tot 14 deelnemers in deze categorie ingedeeld worden. Het besluit van de jeugdcommissie is bindend.