Afgelopen zaterdag was het dan zover: het 57ste prinsenbal in ’t Wapen van Wanroij. Het carnavalsseizoen 2016-2017 is hiermee dan ook officieel van start gegaan.

De avond begon met het jeugdprinsenbal. Hierbij waren, naast vele ouders en andere familieleden, ook de jeugdraad van de Klotstekers uit Wilbertoord aanwezig om er een geweldig leuke avond van te maken. De avond ging van start met een spetterend optreden van de dansmini’s die hun gardedans op deze avond voor de eerste keer tentoon konden stellen. Daarna werd de jeugdraad bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar en hebben het jeugdprinsenpaar, de vorst, adjudante en de nar voor de laatste keer in deze functie een woordje aan het publiek gericht.

Nadat de dj een paar echte carnavalskrakers had gedraaid was het tijd om de nieuwe top 5 bekend  te maken. Wie o wie zouden er dit jaar voorop gaan in de polonaise? Via het grote scherm konden we allemaal zien waar hoe de Tom Tom ons door de straten van Wanroij leidde op weg naar het jeugdprinsenpaar. Via de Millseweg en de Klompenmakersstraat kwamen we langzaam aan op de Akkerwinde waar als eerste Jeugdprinses Ester werd opgehaald. Toen vervolgde de Tom Tom zijn weg richting de Risterstraat om daar Jeugdprins Tom op te halen. Het Jeugdprinsenpaar stelde hun Vorst Dani, Adjudante Maud en Nar Ninthe aan het publiek voor en een voor een werd ook de nieuwe jeugdraad aan het paddenriek getoond.

Natuurlijk kon de proclamatie niet ontbreken en sloten ze deze af met hun lijfspreuk: “De bal kan nou effe niet rollen, want met Jeugdprins Tom en Jeugdprinses Ester gaan we lekker dollen”. Onder begeleiding van de Roetetoetes werd het podium leeg gemaakt en lieten ook de dansmariekes hun spiksplinternieuwe gardedans zien. De polonaise werd gestart en het goede voorbeeld werd door de jeugd gegeven door er een super gezellig feest van te maken.

top-5-1

superpad-1Na het jeugdprinsenbal gingen we langzaam over naar het bekendmaken van de nieuwe Superpad. Vorst Tom las de profielschets voor en al snel was het voor de meeste mensen, maar vooral voor de aanwezige kinderen, duidelijk dat het maar om één persoon kon gaan. Dit jaar is de eer toegekend aan niemand minder dan Herman Cöp! Onder groot applaus kwam hij het podium op waar hij vol trots een woordje deed. Uit de handen van Prins Maikel en Prinses Nancy mocht Herman een plaquette en een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. Hij ging onder begeleiding van de Roetetoeters en de carnavalsvereniging de zaal in waar hij de eerste felicitaties in ontvangst mocht nemen.

Nadat de Superpad bekend gemaakt was, brak voor Prins Maikel en Prinses Nancy dan toch echt de tijd aan om afscheid te nemen. Na een korte speech werden ze door de Blaupadden ontdaan van hun Prinselijke attributen en toegelaten tot de Blaupadden. Ex-Prins Maikel neemt tevens plaats in de vereniging en ex-Prinses Nancy zal plaatsnemen in de jeugdcommissie. Na een daverend applaus hebben zij trots kunnen aftreden. Ook hierbij klonken de vrolijke noten van de Roetetoeters.

Daar was het moment waar iedereen op zat te wachten: dé bekendmaking van het nieuwe Prinsenpaar. Dit werd gedaan door het spel “Pad van Fortuin”. Alle prinsenpaarkandidaten kregen een gekleurde envelop overhandigd. De regels waren simpel: de kleuren van het rad kwamen overeen met de gekleurde enveloppen. Er werd aan het rad gedraaid, die stopte op een kleur en de kandidaten met diezelfde kleur envelop mochten hun envelop open maken. In die envelop stond te lezen of ze wel/niet het nieuwe prinsenpaar zouden zijn. Meteen daarna mochten de afvallers een lootje trekken en werden er carnavalspakketjes verloot onder deelnemers in de zaal. Onder veel “Oehs” en “Ahhhhs” vielen er al snel heel veel kandidaat Prinsenparen af en bleven er uiteindelijk drie stellen over.  De één na laatste envelop werd open gemaakt en daarin was te lezen: Applaus vur Prins Mark en Prinses Susan.

Prins Mark d’n Urste en Prinses Susan kregen hun prinselijke onderscheidingen aangeboden en daarna was het voor Prins Mark d’n Urste tijd om zijn eerste Prinselijke speech te houden, gevolgd door de proclamatie. Natuurlijk sloten ook zij af met hun lijfspreuk:

“Mit de carnval efkes uut de sleur, kachelen we met de vlam in de piep lekker deur!!”

Prins Mark d'n Urste en Prinses Susan
Prins Mark d’n Urste en Prinses Susan

Hierna liet de dansgarde hun nieuwe gardedans zien aan het kersverse Prinsenpaar en hun gevolg. Zoals altijd zag deze er weer top uit. Hierna hebben Prins Mark d’n Urste en Prinses Susan de winnaars bekend gemaakt van de donateursactie “Welke mins wurdt prins?” Vervolgens stortte ons nieuwe Prinsenpaar zich in het feestgedruis en hebben ze kunnen genieten van alle leuke reacties en felicitaties van de mensen in de zaal.

Afgelopen woensdag of donderdag zijn de leden en jeugdleden van de carnavalsvereniging bij u aan de deur geweest met deze actie. Er is in grote getale gestemd op de prinsenparen en het is fijn om te weten dat de Wanroijse gemeenschap de vereniging een warm hart toedraagt. Wij willen u dan ook hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Mede door deze actie kunnen wij weer allerlei activiteiten organiseren voor jong en oud!

De volgende mensen hebben goed geraden wie het nieuwe prinsenpaar is en zijn in de prijzen gevallen:

·         Marcel Geene – Peelstraat 2

·         Koen van de Cruijsen – Hoevensestraat 7a

·         Jan Poodt – Molenstraat 8

Zij winnen ieder twee kaartjes voor de Pronkzitting van dit jaar. Voor het verzilveren van deze prijs wordt er contact met hen opgenomen.

Wij willen iedereen bedanken voor deze fantastische avond vol gezelligheid, muziek en een hoop eieren! Hopelijk zien wij jullie allemaal weer tijdens de receptie op 26 november. Nadere informatie over de receptie volgt nog! Alaaf, alaaf, alaaf!

 

Geslaagd Prinsenbal 2016!